Isabella "Blondinbella" Löwengrip ryter nu ifrån mot näthatet sedan det eskalerat. Foto: Roger SchederinIsabella "Blondinbella" Löwengrip ryter nu ifrån mot näthatet sedan det eskalerat. Foto: Roger Schederin
Isabella "Blondinbella" Löwengrip ryter nu ifrån mot näthatet sedan det eskalerat.  Foto: Roger Schederin
"Vi kvinnor måste sluta med det här", skriver Isabella på sin blogg. Foto: Cornelia Nordström"Vi kvinnor måste sluta med det här", skriver Isabella på sin blogg. Foto: Cornelia Nordström
"Vi kvinnor måste sluta med det här", skriver Isabella på sin blogg.  Foto: Cornelia Nordström

Blondinbella ryter nu ifrån: "Vi måste sluta"

Publicerad

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 25, ilsknar till rejält på sin blogg.

Efter flera arga kommentarer har hon fått nog:

"Vi kvinnor måste sluta med det här", skriver hon.

Det är under rubriken "Respektera ditt liv" som Isabella Löwengrip förklarar att hon har fått nog av sina läsares kommentarer. Profilen börjar inlägget med att hon tycker att det har varit väldigt trevlig ton i bloggen under de första månaderna av 2016. Men under den senaste tiden har det förändrats.

Blondinbella: "Vi ska hålla ihop"

"Men så plötsligt sveper en våg av elakhet runt igen och det är så tråkigt. Kom igen! Det är 2016, vi kvinnor ska hålla varandra om ryggen lika bra som män gör. Vi ska hålla ihop, inte lägga mentala krokben", skriver hon.

 

LÄS MER: Blondinbella – så blev hon en av de största

 

Blondinbella har tagit skärmdumpar på några av de elakaste kommentarerna som hon har fått under de närmaste dagarna.

Men hon skriver vidare att det finns hur många exempel som helst där hennes läsare har uttryckt sig kritisk:

"Exemplen blir tyvärr många fler. Ful i håret, ful i hyn, fula kläder, dålig mamma, taskig mot mina kolleger som hjälper mig med Sally, taskig mot Odd", skriver hon.

Blondinbella sätter ner foten

Nu har det gått så långt att Isabella Löwengrip har fått nog. De flest elaka kommenterarna har kommit från kvinnor – och nu sätter hon ner foten.

 

LÄS MER: Blondinbella hyllas för bröstbilden

 

"Vi kvinnor måste sluta med det här. Det är ofattbart att det finns människor som lägger tid på att kommentera på den här nivån. Jag kan ta skiten, jag är van. Men ni som skriver måste förstå att ni spiller er tid och energi på något som inte ger er ett dugg", skriver Isabella Löwengrip på sin blogg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag