Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Blondinbella" om galna miljonsuccén

"Löwengrip Care & Color", som hon äger tillsammans med Pingis Hadenius, har gått från att omsätta 1,8 miljoner kronor till hela 10 miljoner kronor på bara ett år.
Foto: Emil Nordin
"Blondinbella" med maken Odd Spångberg.
Foto: Sigge Klemetz
Foto: Cornelia Nordström

Isabella "Blondinbella" Löwengrips kosmetikaföretag har på ett år gått från att omsätta 1,8 miljoner kronor till 10 miljoner.

En stor del av succén är Löwengrip själv då hon testar alla produkter.

– Jag är ju verkligen en försökskanin, säger Isabella Löwengrip.

Isabella "Blondin-Bella" Löwengrips kosmetikaföretag går som tåget. "Löwengrip Care & Color", som hon äger tillsammans med Pingis Hadenius, har gått från att omsätta 1,8 miljoner kronor till hela 10 miljoner kronor på bara ett år, skriver Dagens Industri.

Företaget har nu ett eget kapital på 2,4 miljoner kronor. Pengar som får ligga kvar i bolaget för att driva på dess expansion.

"Känns jättekul"

Isabella Löwengrip är givetvis glad över framgångarna.

– Det känns jättekul så klart. Det är så häftigt att jag och min kollega Pingis båda stoppade in 25 000 kronor var i ett bolag för två år sedan och omsätter 10 miljoner nu och kommer omsätta 16 miljoner i år, säger hon.


LÄS MER: Blondinbellas lyxår - pungat ut 7 miljoner


I artikeln i Dagens Industri berättar Hadenius att Löwengrip testar varenda produkt, trots allergi, något som hon själv bekräftar.

– Jag har astma och är väldigt känslig. Jag brinner ju för det här så jag är med tillsammans med våra kemister och tar fram allting från grunden. På så sätt vet jag att allt passar min känsliga hy, säger Löwengrip och fortsätter:

– Jag har aldrig kunnat ha produkter som doftar gott eller starkt och nu har vi kunnat ta fram egna produkter som jag kan använda som jag tål.

Fått utslag

Men testandet har inneburit några missöden under testandet.

– Under tillverkningsprocessen så har jag ju fått massa utslag. Det blir ju så när man testar produkter också har jag reagerat på ett doftämne och så, men alla produkter vi tar fram tar mellan 6 till 12 månader för att de ska stabiliseringstestas enligt EU-krav. Klart vi har gått på nitar men det är inget vi har släppt ut, säger hon.

– Jag är ju verkligen en försökskanin, säger Löwengrip och skrattar.


LÄS MER: Blondinbella berättar om svåra gravidaknen 
Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.