Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blondinbella – så blev hon en av de största

Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Foto: Roger Schederin
Så blev hon en av Sveriges mest framgångsrika bloggare. Foto: Lars Pehrson / Svd / Tt
Isabella Löwengrip Spångberg och Odd Spångberg.
Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius hade podcasten "Economista". Foto: Christian Örnberg

Isabella Löwengrip Spångberg, mer känd som Blondinbella, har blivit en av Sveriges mest framgångsrika bloggare.

Här är historien om bloggen, företagen, familjen, kritikstormarna och politiken bakom Blondinbella.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip Spångberg föddes 21 oktober 1990 i Järfälla utanför Stockholm. Hon gick på Jensen Gymnasium Norra i Stockholm och hade planer på att bli försvarsadvokat. I stället blev hon entreprenör, chefredaktör, designer, föreläsare, styrelseordförande, "Let's dance"-deltagare, skådespelare och en av Sveriges största bloggare.

Här är historien om hur Blondinbella tog ett helt land med storm.

 

Blondinbella blir till - bloggen

Isabella Löwengrip började blogga under namnet "Blondinbella" när hon var 14 år gammal.

2008 startade Isabella Löwengrip plattformen Spotlife, som hon själv även bloggade för fram till oktober 2015.

Hösten 2015 skrev Blondinbella ett mångmiljonkontrakt med United Influences. Därför bytte hon även bloggplattform från Spotlife, som hon själv varit med och grundat.

 

Blondinbella expanderar med företag och verksamheter

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är förutom bloggare också företagare. Hon är ägare och delägare i flera egna företag, däribland Blondinbella AB, Spotlife Europe AB, Löwengrip Invest AB och Economista AB.

Blondinbella står också bakom klädmärket Classified, skomärket Flattered och skönhetsmärket Löwengrip Care & Colour. Isabella Löwengrup är även styrelseordförande i börsnoterade VJ since 1890.

Blondinbella är också en aktiv föreläsare och pratar främst om entreprenörskap, självkänsla och internetmarknadsföring.

 

Foto: Granlund Pictures

 

Tidningar, tv-program och böcker

Isabella "Blondinbella" Löwengrip fick 2008 sitt första egna tv-program. Den 15 december hade "Blondinbellas tv-dabok" premiär i TV400 och Blondinbella berättade själv att hon var redo att skriva tv-historia.

Sedan dess har Blondinbella medverkat i en rad tv-program. Bland annat deltog hon i "Let's dance" 2009 där hon vid ett tillfälle bjöd på en "skinkchock".

– Det kan nog bli lite skinkchock, men inga skandaler, sa hon då.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip hade också en egen webb tv-show "Bella och Tyra show" tillsammans med Tyra Sjöstedt som sändes live från Sturegallerian. 2010 ersattes Blondinbella av bloggaren Kenza Zouiten. Detta för att Blondinbella skulle studera på business school i Schweiz.

2011 medverkade Isabella "Blondinbella" Löwengrip i TV4:s fredagsunderhållning "Fångarna på fortet". Hon tävlade i laget "Nätkatterna" tillsammans med bloggarna Petra Tungården, Anchisa "Foki" Wallström och Paulina "Paow" Danielsson.

Blondinbella agerade också bisittare i tv-programmet "Efter tio" med Malou von sivers i TV4. Hon lämnade dock programmet efter att ha fått nog av tittarnas elaka kommentarer om att hon var "ful, tjock och dålig".

Blondinbella har också setts i "Konferensresan" på Kanal 5.

2013 släpptes långfilmen "Orion" där Isabella "Blondinbella" Löwengrip spelar rollen Amanda. Filmen spelades in 2010. I filmen medverkar också skådespelarna Fortesa Hoti och Filip Berg.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har också gjort både tidningar och böcker. 2010 släppte bloggaren boken "Egoboost!" och året efter startade hon en tidning med namnet "Egoboost Magazine". Blondinbella var chefredaktör för "Egoboost" fram till 2012. Vid ett tillfälle vek hon ut sig naken på omslaget som en protest mot dagens kroppsideal.

I april 2012 gav Blondinbella ut sin andra bok med titeln "Isabellas hemligheter". Sedan dess har hon också släppt böckerna "Economista" och "Babyboost! Ett plus ett blir tre".

 

 

 

Isabella Löwengrip och familjen

Den 31 augusti 2013 gifte sig Isabella "Blondinbella" Löwengrip med sin man Odd Spångberg. Tillsammans har de barnen Gillis och Sally. Sonen Gillis föddes i november 2013 och dottern Sally i april 2015.

I januari 2015 berättade Blondinbella om hur hon kissade på sig på en flygplats på grund av sin graviditet. Det var när hon skulle snyta sig som olyckan var framme.

"Hela blåsans innehåll kom ut och mina jeans blev helt mörka", skrev hon på sin blogg.

I sin egen boken "Babyboost" tar Isabella "Blondinbella" Löwengrip upp flera tabubelagda ämnen kring mammalivet. Bland annat skriver hon om att önska ett speciellt kön på sitt barn. Under sin första graviditet önskade Isabella "Blondinbella" Löwengrip att hon skulle få en dotter.

– När jag fick reda på att det var en pojke så sprang jag ut och grät, sa Blondinbella då.

Innan sitt bröllop med Odd Spångberg var Isabella "Blondinbella" Löwengrip tillsammans med bloggaren Nils Grundberg. Han bloggade under namnet "Storstadspojken". De blev tillsammans när Blondinbella var 16 år gammal och förhållandet tog slut i oktober 2010, när hon var 20 år gammal. .

– Det är jättejobbigt och vi grät båda två. Men vi skiljs åt som vänner, sa hon då.

 

 

 

Har ägt flera fastigheter ihop med Odd

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har flyttat ett flertal gånger under sitt offentliga liv. 2014 köpte Blondinbella och maken Odd Spångberg en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm för 6,8 miljoner kronor. Samma år slog paret till på en familjebil, en BMW av modellen 520d Touring Xdrive med M-sportpaket, tillsammans.

I september 2015 sålde Blondinbella och Odd Spångberg lägenheten igen. Paret begärde då 7,5 miljoner kronor för fyrarummaren.

Snart därefter köpte Blondinbella och maken Odd Spångberg ett gemensamt hus i Stockholm i stället.

– Jag har alltid varit en citytjej och trivts bra i stan tills jag blev mamma. Nu vill jag ha gräs under fötterna och äppelträd på gården, sa Isabella "Blondinbella" Löwengrip då.

 

 

Foto: Peo Bengtsson

Kritiserad kring könsroller och jämställdhet

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har flera gånger stuckit ut hakan i olika heta frågor. Bland annat har hon fått kritik för sitt sätt att se på män och kvinnors könsroller.

Vid ett tillfälle besökte Isabella "Blondinbella" Löwengrip en unisex-toalett och hörde en okänd man bajsa. Därefter rasade hon mot hotellkedjan Scandic, där toaletten fanns.

"Måste jämställdheten följa med oss ända in när vi bajsar?", undrade hon då.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har också kritiserats för att ha rekommenderat en app som preventivmedel. Blondinbella berättade 2014 att hon använder en termometer och en app som visar när det är säkert att ha sex och när hon kan bli gravid. Metoden är baserad på att temperaturen i kvinnokroppen höjs marginellt när det är dags för ägglossning.

Ann-Charlotte Jonsson, samordningsbarnmorska på Danderyds sjukhus, var upprörd efter Blondinbellas rekommendationer.

– Jag tycker att det är helt fel att hon tipsar om den metoden som ett säkert preventivmedel. Vi inom yrket känner inte ens till den här appen, sa hon då.

Isabella Löwengrip har också kritiserats efter ett besök hos delfinerna på Kolmården, då många av hennes följare på Instagram ansåg att delfiner i fångenskap på en djurpark är djurplågeri.

Många har också kritiserat Isabella "Blondinbella" Löwengrip Spångbergs lyxleverne på sin semester. Efter en resa till Dubai 2014 rasade bloggläsarna efter att det framkommit att hon lagt 63 000 kronor på resan, ett pris som Blondinbella beskrev som "bra".

 

 

Isabella Löwengrip Spångbergs väg in i svensk politik

Blondinbella blev under sin gymnasietid på Jensen Gymnasium Norra politiskt aktiv i Moderata ungdomsförbundet (MUF). Sedan dess har hon varit en tydlig förespråkare för Moderatern och dess tidigare partiledare Fredrik Reinfeldt.

2008 gick Blondinbella ut i ett politiskt utspel mot tv-programmet Karl Bertil Jonssons julafton. Tv-serien, som handlar om en 14-åring som delar ut rika människors julklappar till fattiga har sänts i SVT varje ju sedan 1975. Blondinbella kallade programmet för "kommunistskit" och "dåtidens AFA".

– Jag tycker det är fel att man fortfarande visar socialistprogram, det tydligt röda genomsyrar hela programmet. Många tycker att han är gullig som tar från de rika och ger till de fattiga. Men det är inget gulligt med det, det är inget fint att vara tjuv, sa hon då.

Men i oktober 2015 gjorde Blondinbella en tvärvändning och lämnade Moderaterna. Bloggaren sa då att hon bland annat var besviken på partiets inställning till förslaget om att förbjuda tiggeri.

 

 

Foto: Cornelia Nordström

 

Lanserar Economista med Pingis Hadenius

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har engagerat sig stort i företagande och ekonomi under sin tid i rampljuset. Bland annat har hon gett ut boken "Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv" tillsammans med bloggaren Pingis Hadenius. Isabella och Pingis drev också podcasten "En economista" på Expressen.se.

 

 

Foto: Christian Örnberg

Har gått ut med sin panikångest och adhd

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har på sin blogg berättat att hon har diagnosen adhd. Då berättade hon bland annat att hon under en längre tid haft svårt att sitta still och att hon känt sig mycket okoncentrerad när hon deltagit i längre möten.

Bloggaren har också skrivit att hon ibland drabbas av panikångest. Blondinbella har gått i KBT-terapi för ångesten och berättat att hon före terapin ibland inte kunde borsta tänderna, laga mat eller gå upp ur sängen. Panikångesten ledde också till att Blondinbella 2009 tvingades att ta en timeout och sjukskriva sig.

 

Foto: Christian Örnberg

 

Talade ut om övergrepp i bloggen

Isabella Löwengrip utsattes för sexuellt övergrepp under en semesterresa i Italien 2008. Händelsen ägde rum när bloggaren var 16 år och befann sig på nattklubben Opera i den populära semesterorten Rimini. I sin blogg skrev Blondinbella att en "äldre man kört upp två fingrar" i henne, så hårt att hon började blöda och tvingades uppsöka en gynekolog. Hon försökte polisanmäla händelsen i Italien, men det gick inte då hon saknade ett vittne till situationen.

"Jag har gråtit, känt skam, äcklad men nu är jag mest arg", skrev Blondinbella i sin blogg när hon berättade om övergreppet.

Isabella Löwengrip valde att berätta om övergreppet en gång till i början av 2016, i samband med massövergreppen i Köln och under festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården.

"När man läser om sexuella övergrepp så går tankarna direkt till det man själv varit med om. I mitt fall så var jag 16 år och stod i en bar i Rimini i Italien då en man tog på ställen han inte fick samtidigt som jag blev fasthållen", skrev Blondinbella då.

 

Foto: Roger Schederin

 

Vek ut sig i tidningen Egoboost mot kroppsideal

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har flera gånger tagit ställning kring kroppsideal, akne och utseende i sin blogg och på sociala medier. Bland annat vek hon ut sig naken och oretuscherad i sin tidning Egoboost för att visa att alla är vackra som de är.

Blondinbella valde att göra utviket efter att ha fått elaka kommentarer om sin kropp efter en bikinibild på hennes blogg. Trots näthatet valde Blondinbella att återigen publicera bilder på sig själv i bikini. Vid ett tillfälle tipsade hon också andra tjejer om hur man får "den perfekta bikinikroppen". De tre tipsen var: "1. Ha en bikini 2. Ha en kropp 3. Sätt på dig bikinin".

Isabella Löwengrip har också kritiserat bland annat Carolina Gynning och Katrin Zytomierska för att de skrivit om bantning i sina bloggar. Därefter hoppade Katrin Zytomierska på Blondinbellas kropp i ett inlägg där hon kallade henne för en "lillgammal skitgris som ska ta och koppla av några kilo". Inlägget skrevs i samband med Blondinbellas medverkan i "Let's dance".

Förutom vikt och kroppsform har Blondinbella också valt att visa upp sin tuffa akne för att stötta andra unga. Bland annat har bloggaren visat upp en film på sig själv på bloggen där hon sminkar av sig och visar sin naturliga hy. Då berättade hon även om att hon kallats för "pizzaface" och fått bollar kastade i huvudet på sig under sin skolgång.

 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!