Jenny Östergren har beslutat sig för att sluta blogga. Foto: Andreas Lundberg/TV4
Jenny Östergren har beslutat sig för att sluta blogga. Foto: Andreas Lundberg/TV4

BLOGGDÖDEN

Publicerad
Uppdaterad
BBloggboomen har blivit bloggdöden. Flera kända bloggare har den senaste tiden valt att lägga ner sina bloggar.
- Jag tycker inte att den var särskilt bra längre, jag vet inte hur man är en riktigt bra bloggare, säger Jenny Östergren som la ner sin blogg i lördags.
Kändisbloggarna har ploppat upp efter varandra det senaste året. Men nu har trenden vänt och ett flertal bloggprofiler har den senaste tiden valt att sluta.
I lördags slutade TV4:s "Nyhetsmorgon"-profil Jenny Östergren.
- Jag tycker inte att bloggen var särskilt bra längre. Jag har inte riktigt koll på hur man är en bra bloggare, säger hon.

"Skönt att inte blogga"

David Batra meddelade nyligen att också han slutar blogga.
- Skönt att inte blogga. Jag får se hur mycket jag pallar skriva här framöver. Det verkar ju förresten som om det är Twittrande som gäller i stället nu, skriver komikern.
Tidsbrist är en vanlig orsak till bloggdöden, men många väljer också att gå över till Twitter.
- Jag gick med där för att kunna följa andra. Men sedan såg jag att folk började följa mig och då testade jag. Det är inte speciellt intelligent och egentligen mest till för avsändaren, säger Jenny Östergren.

"Jag var inte äkta"

Jenny Östergren är dock inte säker på om hon kommer att sluta blogga för alltid.
- Det handlar mycket om inspiration. De bästa bloggarna klarar av att surfa när man inte är så inspirerad och klara av de perioderna. Jag var ingen äkta bloggare. Jag var en förtäckt journalist. Men nästa gång jag börjar så ska jag inte sluta, säger hon.
Varför tror du att så många väljer att sluta?
- Det är nog våren. Lite så är det. Vi sitter inne i våra lägenheter och söker kontakt under vinterhalvåret.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag