Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Aliette Opheim och Peter Andersson i Mörkt hjärta – premiär februari 2022 på Discovery Plus

Aliette Opheim spelar en av huvudrollerna i ”Mörkt hjärta”, en ny serie producerad av FLX med premiär i februari 2022 på Discovery Plus. Foto: Jasper Spanning/Discovery Networks Sweden

Discovery Networks Sweden bekräftar nu att Aliette Opheim och Peter Andersson finns på rollistan för ”Mörkt hjärta”. Serien, i vilken Gustav Lindh och Clara Christansson Drake gör två av huvudrollerna, har premiär i februari 2022 på Discovery Plus. 

Det var i mitten av september som Spoiler alert fick bekräftat att Discovery Networks Sweden beställt en serie på fem avsnitt baserad på Joakim Palmkvists bok ”Hur man löser ett spaningsmord”. 

Samtidigt stod klart att Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake gör två av seriens huvudroller. Manusförfattare är Oskar Söderlund, regissör Gustav Möller.

Nu, i ett pressmeddelande, meddelar Discovery Networks Sweden att Aliette Opheim och Peter Andersson gör två av seriens bärande roller. 

”Mörkt hjärta” beskrivs som en ”psykologisk dramathriller baserad på verkliga händelser, om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång.”

När det gäller handlingen går att läsa: ”I centrum av berättelsen finns det unga kärleksparet Sanna (Clara Christiansson Drake) och Marcus (Gustav Lindh). Deras gårdar ligger precis bredvid varandra, och familjerna i konflikt sedan generationer tillbaka. Sannas pappa Bengt (Peter Andersson) är förmögen och Sanna drömmer om att ta över och förnya det framgångsrika skogsbruket.” 

Vidare: ”Marcus gård däremot står på randen till konkurs. Bengt motsätter sig parets förhållande och pressar Sanna att avsluta relationen. Kort därefter försvinner Bengt. Efter två år kopplas Missing People in på fallet och Tanja (Aliette Opheim), en lokal volontär, blir besatt av fallet och sätter sitt eget liv på spel i jakten på sanningen.”

Aliette Opheim i en kommentar: 

”Jag älskar att jobba med människor som är totalt hängivna. Som om det inte finns nånting annat i hela världen som är viktigare. Det här var ett sånt projekt. Ett drömprojekt där alla gav allt. Otroligt manus, modiga skådespelare, fantastisk fotograf och Gustav Möller är en av de mest intressanta regissörer i världen just nu. Jag älskade att jobba med det här projektet.”

”Mörkt hjärta” produceras av FLX med Anna Carlsten och Caroline Landerberg  som producenter. Serien är en samproduktion med Film i Skåne och ReInvent Studios.

”Mörkt hjärta” har premiär i februari 2022 på Discovery Plus. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Discovery Plus