Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Så blir Lyckoviken säsong 3 – premiär 12 december på Viaplay

Disa Östrand på en bild från ”Lyckoviken” säsong 3, som har premiär 12 december på Viaplay. Foto: Viaplay

Nya förälskelser, nya konflikter och, förstås, mord. ”Lyckoviken” säsong 3 har premiär 12 december på Viaplay – här är en teaser. 

Det var i juni som NENT Group meddelade att man förnyat ”Lyckoviken” med en tredje och fjärde säsong. Redan då stod klart Disa Östrand och Martin Stenmarck skulle fortsätta göra rollerna som Danne och Johanna. Sedan dess har bekräftats att majoriteten av ensemblen i de två första säsongerna finns med även i de nya avsnitten. 

Bland nykomlingarna: Vincent Grahl – han spelar Alex ny hos polisen i Hammarvik – samt Kristofer Kamiyasu i rollen som Tomas. Samtidigt gör Ing-Marie Carlsson rollen som Nettans mamma Anki, som i säsong 2 flyttar in hos sin dotter och hennes Tony.

Ing-Marie Carlsson om att hon nu kliver in i ”Lyckoviken”: 

”Anki driver Nettan till vansinne och tvingar svärsonen Tony att lyda hennes minsta vink. Jag älskade att göra den här rollen, en på många sätt förfärlig människa, och ändå försöka göra henne begriplig. Jag hade otroligt roligt med mina fina kollegor och upptäckte hur mycket av rutinen, att snabbplugga manus, vara på tå och leverera, som jag hade kvar sedan min egen såpatid i ”Tre Kronor”. Jag njöt av tempot och utmaningarna.”

”Lyckoviken” utspelas i den fiktiva småstaden Hammarvik och bostadsområdet Lyckoviken. Handlingen drar igång med med att polisen Johanna, spelad av Disa Östrand, återvänder hem för att gå på sin mors begravning.

På rollistan finns även, bland många andra, Christopher Wollter, Lisa Ella Rappich, Emma Broomé, Linda Santiago, Marie Robertson, Amanda Lindh, Mirja Turestedt, Ashkan Ghods, Jacques Karlberg, Emil Algpeus och Nathalie Bergqvist. 

Camilla Läckberg är upphovskvinna till ”Lyckoviken”. Lovisa Löwhagen, Jessika Jankert och Läckberg är huvudförfattare för säsong 3, som regisseras av Tereza Andersson, Peter Lindmark och Andreas Lindergård. 

”Lyckoviken” produceras av Mastiff i en samproduktion med Creative Society Production. Jenny Grewdahl är kreativ producent medan Sara Askelöf är exekutiv producent för NENT Group. Serien distribueras av Eccho Rights.

”Lyckoviken” säsong 3 har premiär 12 december på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier