Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Trailer till Folk med ångest – premiär 29 december på Netflix

”Folk med ångest”, serien som baseras på Fredrik Backmans roman, har premiär 29 december på Netflix. På rollistan finns bland andra Alfred Svensson, Dan Ekborg, Marika Lagercrantz och Carla Sehn. Foto: Netflix

”Folk med ångest” med bland andra Alfred Svensson, Dan Ekborg, Leif Andrée och Marika Lagercrantz har premiär 29 december på Netflix. Här är en ny trailer. 

En bankrånare. 

En lägenhetsvisning. 

Åtta personer som tas som gisslan. 

Det är premissen för ”Folk med ångest”, Netflix nya svenska originalserie baserad på Fredrik Backmans roman. Premiär är det 29 december. Nu finns en ny trailer. 

Serien beskrivs som en dramakomedi och fokuserar bland annat på poliserna Jack och Jim, som även är far och son.

Netflix skriver: ”Utredningen förvandlas snart till en klassisk – men fantastiskt rolig – pusseldeckare där samtliga i gisslan får ge sin skildring av vad som faktiskt hände i en serie motstridiga vittnesmål. Vad polisen inte vet är att personerna som tagits som gisslan delar en hemlighet som har skapat ett unikt och nästintill obrytbart band dem emellan.”
Alfred Svensson, mest känd för sin roll som Billy Öhman i ”Leif & Billy”, spelar huvudrollen som Jack, medan Dan Ekborg gör rollen som Jim. 

I huvudensemblen ingår även Leif Andrée, Marika Lagercrantz, Carla Sehn, Petrina Solange, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp och Shima Niavarani. Felix Herngren har regisserat efter ett manus av Camilla Ahlgren och Alex Haridi.

”Folk med ångest” produceras av Anna Carlsten. Exekutiva producenter är Pontus Edgren och Fatima Varhos på FLX, Fredrik Backman, Neda Backman samt Tor Jonasson på Salomonsson Agency.

”Folk med ångest” har svensk premiär 29 december på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier