SPOILER ALERT

Premiärdatum för Vikings: Valhalla på Netflix – så blir serien med Frida Gustavsson

”Vikings: Valhalla” har premiär 25 februari 2022 på Netflix. Här syns två av huvudrollsinnehavarna; Frida Gustavsson som Freydis och Sam Corlett som Leif. Foto: Bernard Walsh/Netflix

”Vikings: Valhalla” med Frida Gustavsson i en av huvudrollerna har fått ett premiärdatum på Netflix. Här är nya bilder på den svenska skådespelaren. 

Redan i november 2019 bekräftades att Netflix beställt en fortsättning på ”Vikings” med titeln ”Vikings: Valhalla”. 

Serien utspelar sig drygt 100 år efter händelserna i ”Vikings” och ska ”dramatisera äventyren som de mest kända vikingarna som någonsin levde – Leif Erikson, Freydis, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren – var med om.”

I januari i år bekräftades att svenska skådespelaren Frida Gustavsson gör en av seriens huvudroller. Gustavsson spelar rollfiguren Freydis Eriksdotter, en rollfigur som beskrivs som ”eldig och envis” samt som en person som är orubblig i sin tro på de gamla gudarna. 

I slutet av september kom en första tjuvtitt på serien – nu bekräftar Netflix att ”Vikings: Valhalla” har premiär 25 februari 2022. 

När det gäller handlingen – fokus är på Leif Eriksson (Sam Corlett), Freydis Eriksdotter (Gustavsson) och Harald Sigurdsson (Leo Suter) – skriver Netflix: ”När spänningarna mellan vikingarna och de engelska kungligheterna når en blodig brytpunkt, samtidigt som vikingarna själva bråkar över sina motstridiga kristna och hedniska övertygelser, börjar dessa tre vikingar en storslagen resa som tar dem över hav och genom slagfält – från Kattegatt till England och bortom – när de kämpar för överlevnad och ära.”

Frida Gustavsson som Freydis i ”Vikings: Valhalla”. Foto: Bernard Walsh/Netflix

Michael Hirst, upphovsman till ”Vikings”, är exekutiv producent för ”Vikings: Valhalla”, medan Jeb Stuart, som tidigare, bland annat, skrivit manus till blockbusteriflmerna ”Die Hard” och ”Jagad”, är huvudförfattare och showrunner.

På rollistan finns även Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes samt Pollyanna McIntosh och Asbjørn Krogh Nissen. Medverkar gör även svenska-danska skådespelaren och artisten Caroline Henderson, medan danska regissören Niels Arden Oplev regisserar premiäravsnittet. 

”Vikings: Valhalla” har premiär 25 februari 2022 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier