Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

C More bekräftar Headhunters – premiär 2022, Martin Wallström på rollistan

Martin Wallström gör en av rollerna i ”Headhunters”, en ny serie inspirerad av Jo Nesbøs roman ”Huvudjägarna”. ”Headhunters” har svensk premiär 2022 på C More. Foto: Lillian Julsvik/C More

Martin Wallström gör en av huvudrollerna när C More och norska TV2 samproduceras ”Headhunters”, en serie inspirerad av Jo Nesbøs roman ”Huvudjägarna” med premiär 2022. ”Det är otroligt välskrivet och det har en tydlig ton och vision”, säger Martin Wallström. 

Det är i ett pressmeddelande som C More bekräftar ”Headhunters”, en norska originalserie inspirerad av Jo Nesbøs ”Huvudjägarna”. Serien är fristående och utspelas före romanen. Axel Bøyum gör huvudrollen som Roger Brown, medan svenska skådespelaren Martin Wallström finns på rollistan och spelar stjärnrekryteraren Jon Christian Wiklund. 

Om handlingen: ”Roger Brown är en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.”

Martin Wallström i en kommentar: 

”Jag blev helt slagen av historien redan när jag såg första utkastet på manuset. Det är otroligt välskrivet och det har en tydlig ton och vision. Det är imponerande hur de lyckas leka med genren: det är både drama, thriller och komedi. Jag kan inte minnas när jag senast hade såhär kul på jobbet.”

På rollistan finns även Ingrid Gjæver, Mikkel Bratt Silset, Domenique Tipper, Ingeborg Raustøl, Ravdeep Singh Bajwa och Mads Ousdal. 

Geir Henning Hopeland och Rolf-Magne G. Andersen har skrivit seriens manus, medan Hopeland regisserar. Produktionen har startat. Geir Henning Hopeland i en kommentar: 

”När jag fick frågan om jag ville göra en tv-serie av ”Huvudjägarna” så läste jag romanen igen. Jag fastnade helt för de 2-3 sidorna där Roger träffar Diana i London och då föddes idén om att låta serien utspela sig under 2002. ”Headhunters” kommer bli en serie i Jo Nesbøs anda, en mix av mörk humor och spänning i ett högt tempo.”

Huvudproducent för serien är Gudny Hummelvoll för Yellowbird Norge tillsammans med Eleonore Anselme och Alexia af Kleen för Yellowbird Sverige. Exekutiv producent på C More är Piodor Gustafsson.

”Headhunters” är en samproduktion mellan C More och norska TV2. Serien distribueras utanför Norden av Endeavor Content. 

”Headhunters” har premiär 2022 på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om tv-serier på C More och TV4