SPOILER ALERT

Connie Nielsen gör huvudrollen i Drömmaren – Karen Blixen blir till – premiär 2022 på Viaplay

”Drömmaren – Karen Blixen blir till” är en ny dansk serie producerad av Zentropa med premiär 2022 på Viaplay. Connie Nielsen spelar huvudrollen. Foto: NENT Group

NENT Group bekräftar nu ”Drömmaren – Karen Blixen blir till”, en ny serie med Connie Nielsen i huvudrollen med premiär 2022 på Viaplay. ”Jag tror det är viktigt för kvinnor i alla åldrar och bakgrunder att känna till hennes inspirerande historia, och jag kommer lägga min kropp och själ i att skildra denna otroliga person”, säger Connie Nielsen. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group meddelar att man beställt ”Drömmaren – Karen Blixen blir till”, en ny dansk serie producerad av Zentropa. Inspelningen avslutades nyligen och serien, som är på sex avsnitt, har planerad premiär 2022 på Viaplay. 

Samtidigt bekräftas att Connie Nielsen spelar huvudrollen som författaren Karen Blixen. Upphovsperson är Dunja Gry Jensen och regissör Jeanette Nordahl. ”Drömmaren – Karen Blixen blir till” baseras på en idé av Connie Nielsen och Karoline Leth. 

NENT Group beskriver serien som en ”berättelse om en kvinna som kämpar för att hitta sin plats i livet och frigöra sig från familjens och samhällets förväntningar.” Avsnitten utspelas på 1930-talet när Karen Blixen återvänder till Danmark efter ett antal år i Östafrika. 

Om handlingen: ”Hon är på absoluta botten: ruinerad, sjuk, frånskild och med krossade drömmar. Djupt beroende av sin religiösa och borgerliga familj är hon tillbaka i barndomshemmet på Rungstedlund.”

NENT Group skriver att det som sedan väntar är ”en resa från Karen Blixens lägsta punkt till att bli en känd författare, med visualiseringar av hennes inre liv och det magiska universumet av hennes berättelser.”

Ytterligare: ”Först måste hon finna modet att stå upp för sig själv och ta den konfrontation med familjen som hon inte klarade av i sin ungdom.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Grupp: 

”På Viaplay är en av våra viktigaste ambitioner att sprida kunskapen om de största och viktigaste nordiska personligheterna till resten av världen. Med ”Drömmaren – Karen Blixen blir till” kommer vi nära Karen Blixen, som inte bara är ett av tidernas största författarnamn, utan som också under hela sitt liv kämpat för friheten att vara den kvinna, person och konstnär hon ville vara. Det starka teamet bakom den här serien, både framför och bakom kameran, gör bara mina förväntningar ännu större på hur fantastisk den här serien kommer att bli.”

”Drömmaren – Karen Blixen blir till” produceras av Zentropa med Marie Cecilie Gade, Karoline Leth och Charlotte Hjordt som producenter.

Serien är en samproduktion med Belga och med stöd från Public Service Pool, Nordisk Film & TV Fond, Wallimages och från den belgiska federala regeringens skatteboende, via Belga Films Fund, Wallimage och med utvecklingsstöd från EU:s Creative Europe-program. TrustNordisk har hand om Internationell försäljning. 

”Drömmaren – Karen Blixen blir till” har premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier