SPOILER ALERT

Historien om Gyllene Tider blir film och serie – planerad inspelningsstart 2022

Pernilla Oljelund skriver en film och en tv-serie som berättar historien om Gyllene Tider. Foto: Ulf Ryd

Historien om Gyllene Tider ska bli film och tv-serie. Inspelningen är planerad till 2022 – Pernilla Oljelund skriver manus medan Nevis Productions producerar. ”Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade”, säger Per Gessle i en kommentar. 

Nevis Productions samarbetar med medlemmarna i Gyllende Tider för en filmatisering av bandets historia. 

I ett pressmeddelande berättas att Pernilla Oljelund – hon har tidigare, bland annat, skrivit ”Fröken Frimans krig” och avsnitt av ”Vår tid är nu” – skriver manuset, som planeras bli en biofilm och en tv-serie. Väntar gör en ”feelgood-historia om vänskap och om att bli vuxen i rampljuset.”

Anni Faurbye Fernandez, Moa Westeson och Cindy Hanson på Nevis Productions producerar projektet som är planerat att spelas in 2022. Ännu finns inget premiärdatum. 

Historien fokuserar på Gyllene Tiders tidiga år och ska berätta om Per, han som ”drömmer om  popberömmelse och hittar en gemenskap med MP, Micke, Anders och Göran via musiken”. 

Mer om handlingen, så som den beskrivs i pressmeddelandet: ”Trots att de blir förlöjligade och avvisade arbetar bandet hårt och envist för att lyckas”. 

I en kommentar säger Per Gessle: 

”Vi var som vilka unga killar som helst i en småstad, med stora drömmar och musik som passion. Vi inspirerades av den tidens popmusik och vi blev vänner för livet i replokalen där vi mer eller mindre växte upp tillsammans. Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade. Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande.”

Moa Westeson på Nevis Productions: 

”Vi har länge drömt om att berätta den exceptionell och inspirerande historien bakom det legendariska svenska popbandet Gyllene Tider och ser fram emot ta med tittarna på ett rolig och upplyftande firande av musik och vänskap som fångar en tidsanda som inte längre finns.”

Gyllene Tider bildades 1978 med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar. Sedan de splittrades har bandet återförenats flera gånger, senast 2019 för att fira 40-årsjubileum.

Nevis är ett oberoende produktionsbolag med kontor i Stockholm, Köpenhamn och London och bildades av Anni Faurbye Fernandez, Cindy Hanson och Moa Westeson 2020. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie