SPOILER ALERT

Per-Olav Sørensen gör ny julserie för Netflix med premiär 2022 – här är handlingen

Regissören Per-Olav Sørensen under inspelningen av ”Home for Christmas”. Nu gör han en ny julserie för Netflix med premiär 2022. Foto: Stefan Borup/Netflix

Efter ”Störst av allt” och ”Home for Christmas”: Norska regissören Per-Olav Sørensen fortsätter samarbeta med Netflix. Nu planerar han och författaren Lars Saabye Christensen en ny julserie med premiär 2022. 

Per-Olav Sørensen, författaren Lars Saabye Christensen samt Jan Trygve Røyneland skriver manus till en ny nordisk julserie på Netflix. Inspelningen är planerad till nästa år i Oslo och serien ska regisseras av Sørensen. 

Ännu är det inte bekräftat vilka skådespelare som medverkar. Netflix skriver att rollistan ska ”inkludera skådespelare från flera nordiska länder”.

När det gäller julseriens handlingen finns följande information: ”December 2022. En grupp människor anländer till Oslos flygplats. Vissa för att välkomna sina nära och kära, några för att flyga hem till familjen över jul och några andra för att resa iväg och fly julen. Men på ett eller annat sätt går deras julplaner snett. De blir alla strandsatta på flygplatsen – bara tjugofyra timmar kvar till jul – så vad gör de?”.

Serien, som i skrivande stund saknar titel, är på sex avsnitt och innebär att Per-Olav Sørensen och Lars Saabye Christensen samarbetar på nytt. Tidigare har de gjort ”Halvbrodern” tillsammans.

I en kommentar säger Sørensen: 

“Jag är glad att få samarbeta med Netflix och den framstående författaren Lars Saabye Christensen igen. Den här historien om en handfull strandade karaktärer på en flygplats fascinerar oss, och vi ser fram emot att väva samman dessa öden.”

Per-Olav Sørensen är närmast aktuell med två Netflix-projekt: Dels filmen ”Royalteen” och dels Spotify-serien ”The Playlist”. Han har tidigare gjort ”Störst av allt” samt två säsonger ”Home for Christmas” för streamingtjänsten.

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordic Original Series på Netflix: 

”Vi är hedrade över att få fortsätta vårt samarbete med Per-Olav Sørensen och att arbeta med honom i detta projekt. Det är så spännande att se honom ta sig an en ny serie i den hjärtevärmande julstämningen som han visat sig fånga så briljant, nu senast i ”Home for Christmas”.”

Netflix nya norska originalserie produceras av Janne Hjeltnes på The Global Ensemble Drama och har planerad premiär 2022. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier