SPOILER ALERT

Tom Blyth gör huvudrollen i Viaplays Billy the kid – premiär 2022

Tom Blyth spelar huvudrollen i ”Billy the kid”, en serie av Michael Hirst som har premiär 2022 på Viaplay. Foto: NENT Group

Tom Blyth spelar huvudrollen i Viaplays originalserie ”Billy the kid”, som har premiär 2022. ”Det är en drömroll för mig”. 

Det i maj som NENT Group bekräftade att man samproducerar ”Billy the kid”, en ny serie av ”Vikings”-upphovsmannen Michael Hirst. 

Serien beskrivs som ”ett episkt romantisk äventyr” och baseras på berättelsen om den Billy the Kid, även känd som William H. Bonney. Mer: ”Han hade irländska rötter och växte upp i en laglös och våldsam värld, men var till skillnad från många andra revolvermän en snäll och respektfull ung man – som dessutom kunde läsa och räkna.”

Vidare: ”Berättelsen om Billy är ett fantastiskt drama om en karismatisk cowboy, men också mycket mer än så. Det är historien om immigranten Billy och skapandet av ett nytt Amerika, fritt från det laglösa, våldsamma kaos som rådde i Mellanvästern.”

Nu, i ett pressmeddelande, berättas att Tom Blyth ska göra seriens huvudroll. I en kommentar säger den brittiska skådespelaren: 

”Billy är en drömroll för mig. Som barn älskade jag att läsa om honom och hans likar i den gamla västern, de inspirerade till en känsla av uppror och oräddhet. De hade inte alltid rätt, men de stod för något. Historien om Billy lever kvar hos människor än idag. Han trodde på att bekämpa tyranni och korruption, även om det innebar att gå emot status quo och bli utstött och kriminell.”

På seriens rollista finns även Daniel Webber och Eileen O’Higgins. 

Otto Bathurst ska regissera de två första avsnitten av första säsongen, som är på åtta avsnitt. Exekutiva producenter är Michael Hirst och Bathurst samt Toby Leslie och Donald De Line för De Line Pictures och Justin Falvey samt Darryl Frank för Amblin Television. 

”Billy the kid” är en samproduktion mellan EPIX Studios och MGM International Television Productions, i samarbete med Nordic Entertainment Group. Exekutiv producent för NENT Group är Isabelle Hultén. 

”Billy the kid” har planerad svensk premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier