Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Premiärdatum för Folk med ångest på Netflix – så blir serien med Alfred Svensson, Dan Ekborg

Alfred Svensson och Dan Ekborg på en bild från ”Folk med ångest”, Netflix svenska originalserie som har premiär 29 december. Foto: Netflix

”Folk med ångest”, Netflix svenska originalserie baserad på Fredrik Backmans roman, har fått ett premiärdatum. Här är en första trailer. 

Redan i oktober 2019 meddelade Netflix att man beställt en serie producerad av FLX som baseras på Fredrik Backmans roman ”Folk med ångest”. 

Då stod klart att Felix Herngren skulle regissera efter ett manus av Camilla Ahlgren och Alex Haridi. 

Senare bekräftades att Alfred Svensson, mest känd för sin roll som Billy Öhman ”Leif & Billy”, spelar huvudrollen som Jack, medan Dan Ekborg gör rollen som Jacks far Jim. 

Klart var även att bland andra Leif Andrée, Marika Lagercrantz, Carla Sehn, Petrina Solange, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp och Shima Niavarani skulle ingå i ensemblen. 

Nu bekräftar Netflix att ”Folk med ångest” kommer ha premiär 29 december. Samtidigt delar man med sig av en första trailer för serien. 

I ett pressmeddelande beskriver Netflix serien som ”en dramakomedi om en bankrånare vars misslyckade försök att råna en kontantlös bank slutar med att åtta personer tas som gisslan.”

Mer om handlingen: ”Efter att ha gett upp stormas lägenheten av de två dysfunktionella poliserna Jack och Jim, som även råkar vara far och son. Väl inne stöter de dock på ett problem: lägenheten är tom.”

Än mer: ”Den efterföljande utredningen förvandlas snart till en klassisk – men fantastiskt rolig – pusseldeckare där samtliga i gisslan får ge sin skildring av vad som faktiskt hände i en serie motstridiga vittnesmål. Vad polisen inte vet är att personerna som tagits som gisslan delar en hemlighet som har skapat ett unikt och nästintill obrytbart band dem emellan.”

”Folk med ångest” produceras av Anna Carlsten. Exekutiva producenter är Pontus Edgren och Fatima Varhos på FLX, Fredrik Backman, Neda Backman samt Tor Jonasson på Salomonsson Agency.

”Folk med ångest” har svensk premiär 29 december på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier