Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Detaljerna om Beck – Ett nytt liv på C More – nya filmen har premiär 25 december

”Beck – Ett nytt liv”, den första av fyra nya ”Beck”-filmer, har premiär 25 december på C More. Här syns Peter Haber och Valter Skarsgård, som spelar Martin Beck respektive Becks barnbarn Vilhelm. Foto: Johan Paulin/C More

”Ett nytt liv”. Det är titeln på den nya ”Beck”-film som har premiär 25 december på C More – här är första detaljerna om handlingen. ”Den här säsongen står Beck-gruppen inför mer komplexa fall och även stora privata utmaningarna”, säger exekutiva producenten Niva Westin Dahl. 

I januari bekräftade TV4 Media för Spoiler alert att man var på väg att starta inspelningen av fyra nya ”Beck”-filmer. Sedan dess har bekräftats att den första av dessa har premiär 25 december på C More och att Valter Skarsgård tar plats i ensemblen. 

Nu bekräftas fler detaljer kring handlingen i filmen, som har fått titeln ”Ett nytt liv” och är den 43:e i ordningen med Peter Haber i rollen som Martin Beck. 

På rollistan finns även Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Kristofer Hivju, Måns Nathanaelson, Anna Asp, Elmira Arikan och Jonas Karlsson. 

Valter Skarsgård gör rollen som Martin Becks barnbarn Vilhelm. ” Till mamma Ingers förfäran går Vilhelm i sin morfars fotspår och har börjat på Polishögskolan, men Martin Beck är stolt”, skriver C More om rollen. 

Niva Westin Dahl är exekutiv producent för ”Beck”-filmerna på C More och TV4: 

”Jag kan personligen inte tänka mig något bättre än att krypa upp i soffan med en sprillans ny ”Beck”-film den 25:e när den största julrushen lagt sig. Det känns oerhört fint att hela Beck-gruppen åter är samlad och den här säsongen står de inför mer komplexa fall och även stora privata utmaningarna.”

Kristofer Hivju, Anna Asp, Martin Wallström, Peter Haber, Jennie Silfverhjelm, Elmira Arikan och Måns Nathanaelson. ”Beck – Ett nytt liv” har premiär 25 december på C More. Foto: Gabriel Liljevall/C More

”Ett nytt liv” tar vid där den senaste ”Beck”-filmen, ”Den förlorade sonen”, slutade. Då låg han på operationsbordet, nu är han tillbaka på jobbet inget. ” Martins dotter Inger är inte lika nöjd, men får acceptera sin pappas beslut att börja jobba. Martin vill leva mer och inte mindre”, går det att läsa i filmens synopsis. 

Mer om handlingen: ”En kropp hittas flytande i vattnet i närheten av Liljeholmen. Kroppen har tillhört en 39-årig dansk medborgare med ett gediget brottsregister och medlem i en ökänd dansk knarkliga. När hans bil påträffas i närheten av en misstänkt lokal, börjar Alex och Josef bevaka den. Där dyker snart en av danskens kollegor upp.”

Vidare: ”Den danska ligan har försvagats under flera år efter ett stort ingripande och då många höjdare åkte i fängelse. Kanske är svenskarna redo att ta över nu? Ska Beckgruppen få ett gängkrig på halsen? Ligans ledare sitter i svenskt fängelse och den enda han vill prata med är Steinar Hovland.”

Pontus Klänge regisserar ”Beck – Ett nytt liv” efter manus av Peter Arrhenius. Francy Suntinger på Filmlance producerar filmen, som är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och den tyska tv-kanalen ZDF. ”Beck” distribueras internationellt av Banijay Rights.

”Beck – Ett nytt liv” har premiär 25 december på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste ”Beck”