Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Premiärdatum för Ligga på Discovery Plus – så blir serien med Clara Henry, Ulrikke Falch

Clara Henry och Ulrikke Falch spelar huvudrollerna i ”Ligga”. Dramakomedin av Lina Åström har premiär 25 december på Discovery Plus. Foto: Malin Gutke/discovery+

Clara Henry och Ulrikke Falch gör huvudrollerna i ”Ligga”, en ny dramakomedi på Discovery Plus. Nu finns ett premiärdatum. 

Det var i april som Discovery Networks Sweden bekräftade en ny originalserie i vilken Clara Henry och norska skådespelaren Ulrikke Falch, mest känd som Vilde i ”Skam”, spelar huvudrollerna. 

Då saknades titel. Nu står klart att serien heter ”Ligga” och att det är premiär 25 december på Discovery Plus. Serien beskrivs som en dramakomedi om ”hjärtesorg, sex, dejting och konstens att komma över sitt ex”.

Mer om handlingen, i vilken Ulrikke Falch spelar 24-åriga Line, som precis blivit dumpad av sin flickvän Julia: ”Livet har rasat och allt Line vill är att bli tillsammans med sitt ex igen. Det tycker hennes närmaste vän Elin (Clara Henry) är en mycket dålig idé.”

Vidare: ”Istället kommer hon på den något okonventionella planen att starta och styra ett Tinder-konto i Lines namn och se till att hon får ligga sig lycklig igen. Ett nytt ligg i veckan i två månader kommer definitivt vara framgångsreceptet som botar Lines hjärtesorg.”

Ulrikke Falch i en kommentar: 

”Jag ser verkligen fram emot att visa vad vi har skapat! Det har betytt så mycket att jag fick förtroendet av manusförfattaren och regissören Lina Åström att spela Line, och det har varit väldigt lärorikt och tryggt att arbeta nära både henne och Clara Henry i detta projekt. Line är en rollfigur som gör sitt bästa för att städa upp i sitt liv, men som inte alltid lyckas så bra. Hon har ett brett känslospektrum och hamnar i många komiska situationer. Det har varit så roligt och utmanande att ge liv åt henne.”

Lina Åström har skrivit manus och regisserat ”Ligga”. Hon har tidigare, bland annat, producerat och varit medförfattare för ”Sjukt oklar”, skrivit för SVT-julkalendern ”Storm på Lugna gatan” samt flera avsnitt av ”Agenterna” liksom producerat serien ”Filip & Mona”.

”Ligga” produceras av Breakable Films och Art&Bob. 

”Ligga” har premiär 25 december på Discovery Plus. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+