SPOILER ALERT

NENT Group bekräftar Cell 8 – så blir Roslund & Hellström-romanen som serie

”Edward Finnigans upprättelse” blir nästa Roslund & Hellström-roman att filmatiseras som Viaplay-serie. I ”Cell 8” spelar Mimosa Willamo spelar polisinspektör Mariana Hermansson, medan Leonard Terfelt gör rollen som Ewert Grens. I mitten syns författaren Anders Roslund. Foto: NENT Group

”Cell 8”. Det är titeln på nästa Viaplay-serie baserad på Roslund & Hellströms kriminalromaner. Leonard Terfelt och Mimosa Willamo gör huvudrollerna i de sex avsnitt som har premiär 2022. 

NENT Group bekräftar nu att ”Edward Finnigans upprättelse” blir nästa Roslund & Hellström-roman att filmatiseras som Viaplay-serie. Med titeln ”Cell 8” ska de sex avsnitten berätta en ”mångbottnad historia om dödsstraff, hämnd och det sociala arvet”. 

Mimosa Willamo spelar polisinspektör Mariana Hermansson, medan Leonard Terfelt gör rollen som Ewert Grens. På rollistan finns även Kristofer Kamiyasu, som spelar Sven Sundkvist. 

Om handlingen: ”En man gripen för misshandel på en Finlandsfärja. Mannen heter John Swartz, en person som inte bara borde vara död, utan som också har en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson. 

Vidare: ”När Mariana och hennes chef Ewert Grens börja nysta i mysteriet med John visar sig trådarna snart leta sig både upp till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse för sin dotters död.”

Mimosa Willamo i en kommentar: 

”Jag har längtat efter att få komma tillbaka till den här rollen, som ju var den första inspelningen för mig som sköts upp på grund av corona. Jag gillade verkligen boken, och när jag sen läste manuset gillade jag den ännu mer, eftersom rollen är specialskriven för mig. ”Cell 8” handlar inte bara om att göra rätt som polis, det handlar också om att göra rätt som människa. Dödstraff är en svår och viktig fråga att diskutera. Som Europé känns det absurt att någon kan dömas till döden, och det är ännu hemskare att veta att människor avrättas här och nu, medan vi pratar.”

Det var i april 2019 som NENT Group meddelade att man tillsammans med produktionsbolaget Miso film gör tv-serie av fyra av Anders Roslunds och Börge Hellströms romaner. Den första av dessa, ”Box 21”, hade premiär i januari 2020 på Viaplay. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group:

”Roslund & Hellströms böcker har förmågan att sätta fingret på brännande heta samtidsfrågor som traffickingens mörka verklighet i ”Box 21”, och dödsstraffets moraliska avgrund i ”Cell 8”, något som har fått miljontals människor över hela världen att läsa dem. Med sina internationella framgångar ligger böckerna helt i linje med Viaplays ambition att bli en internationell streamingutmanare, och nu är det skönt att vi äntligen kan fortsätta med en ny säsong i serien.”

”Cell 8” regisseras av Johan Brisinger efter ett manus av Dennis Magnusson. Serien produceras av Miso Film med Rachel Bodros Wolgers och Karl Fredrik Ulfung som producenter. Internationell distributör är Fremantle International.

”Cell 8” har premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier