SPOILER ALERT

Squid Game är Netflix mest populära serie någonsin – så många har börjat titta

”Squid Game” av Hwang Dong-hyuk är Netflix mest sedda originalserie någonsin under den första tillgängliga månaden på streamingtjänsten. Foto: Netflix

”Squid Game” är Netflix mest sedda serie någonsin, bekräftar nu företaget. Under de första 25 dagarna har över hundra miljoner användare tittar på den våldsamma koreanska dramaserien. 

Nu är det officiellt. 

”Squid Game” är Netflix mest sedda serie någonsin. Beskedet kommer från företaget själva, som skriver att 111 miljoner användarkonton har börjat titta på serien under de första 25 tillgängliga dagarna. 

Detta är, förstås, anmärkningsvärt på flera sätt.

Bland annat är det första gången som Netflix delat med sig av siffror där en originalserie har passerat 100 miljoner intresserade under den första tillgängliga månaden.

”Familjen Bridgerton” hade det tidigare rekordet. Serien samlade ihop 82 miljoner användarkonton under seriens första 28 dagar på Netflix. 

Brasklappen: Det räcker att ett användarkonto har sett två minuter av ”Squid Game” för att räknas in bland de 111 miljonerna. Det finns ingen information om hur många som faktiskt sett ett helt avsnitt eller alla åtta. 

Ändå: ”Squid Game” har toppat Netflix listor över de mest sedda serierna i mängder av länder. Företagets innehållschef Ted Sarandos har tidigare sagt att Netflix blev tagna på sängen av ”seriens globala populäritet”. 

”Squid game” handlar om 456 personer som samman med möjligheten att vinna massa pengar. Förlorar man tvingas man betala med sitt liv.

Upphovsmannen, manusförfattaren och regissören Hwang Dong-hyuk har vid flera tillfällen berättat att ”Squid game” först var tänkt som en film, men att flera koreanska filmstudios tackade nej till projektet, bland annat på grund av mängden våld. 10 år senare fick Hwang Dong-hyuk chansen att återvända till sin ursprungliga idé. 

– När jag skrev ”Squid Game” hade jag själv ekonomiska svårigheter, så jag satt ofta på olika caféer och läste serietidningar, bland annat ”Battle royale” och ”Liar game”. Jag började tänka på hur det skulle vara att vara med i sådana tillspetsade tävlingar , men tyckte att reglerna var för komplexa. Det var därför jag i stället fokuserade på barnlekar i ”Squid Game”, har Hwang Dong-hyuk sagt till Variety. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier