SPOILER ALERT

NENT Group bekräftar North Sea Connection med Alida Morberg och Claes Ljungmark

Alida Morberg gör en av rollerna i ”North Sea Connection”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 2022. På rollistan finns även Lydia McGuinness, Kerr Logan, Sinéad Cusac och Claes Ljungmark. Foto: Maria Östlin/NENT Group

NENT Group har beställt en ny engelskspråkig serie. ”North Sea Connection” har Alida Morberg och Claes Ljungmark på rollistan och planerad premiär 2022. Det här är vad som väntar. 

En modern dramathriller. 

Så beskriver NENT Group ”North Sea Connection”, en ny internationell originalserie med planerad premiär 2022 på Viaplay. 

Serien utspelas i ett ”isolerat, stillsamt och lantligt fiskesamhälle i Roskillane, Connemara”. Här bor familjen Kenny, som fiskat på Irlands västkust i generationer. Men: ”Ciara, den yngsta i familjen, kan mycket väl bli den sista familjemedlemmen som gör det.”

Mer om handlingen: ”När hennes bror Aidan äventyrar familjens liv genom att i hemlighet gå med på att hantera en drogtransport till sjöss, måste Ciara blidka kartellen och hitta ett sätt för familjen att överleva.”

Lydia McGuinness gör rollen som Ciara Kenny, medan Kerr Logan spelar Aidan. På rollistan, som nu bekräftas i ett pressmeddelande, finns även Sinéad Cusac samt svenska skådespelarna Alida Morberg och Claes Ljungmark. 

”North Sea Connection” spelas in på Roundstone Harbour på Irland med planerad premiär 2022 på Viaplay. Foto: NENT Group

Alida Morberg gör rollen som ”den påstridiga polisen Tuva”, som ”tampas med med fördomarna om att vara en ung kvinnlig polis.” I en kommentar säger Alida Morberg: 

”Att gå in i rollen som polis blir en utmaning som kräver helt andra kvalitéer än mitt vanliga jag. Som polis måste man kunna vara konkret och auktoritär, kunna ta snabba beslut och vara uppmärksam på farliga situationer. Jag är av naturen en känslomänniska som analyserar och funderar en hel del. Jag har ibland en naiv tilltro till människor och tror gott om alla.”

Filippa Wallestam, Chief Content Officer, NENT Group:

”Kombinationen av kittlande drama, topptalanger både framför och bakom kameran, och så klart en nordisk twist, ger den här serien alla ingredienser som krävs för en thriller av högsta klass. Viaplays storytelling vet inga gränser, och med sin unika inramning blir ”North Sea Connection” ett perfekt inslag i vår snabbt växande portfölj.”

Paul Murphy och Hannah Quinn regisserar ”North Sea Connection” efter manus av Mark Greig. Serien produceras av MOPAR Studios och Subotica för NENT Group, i en samproduktion med RTÉ. Nell Green är seriens producent. A+E Networks® International distribuerar serien internationellt. 

Exekutiva producenter för Viaplay och irländska RTÉ av Jess Pope, Christian Alveborg, William Diskay och Jonas Fors på MOPAR Studios, Jon Pettersson på NENT Group, David Crean på RTÉ, och Tristan Orpen Lynch och Aoife O’Sullivan för Subotica. 

”North Sea Connection” spelas in på Roundstone Harbour på Irland och har planerad premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier