SPOILER ALERT

Första bilderna från Lust – så blir HBO Max serie med Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius, Elin Klinga

”Lust” är HBO Max första svenska originalserie. Premiär är det i början av 2022. På rollistan finns, bland andra, Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga samt Johan Widerberg, Daniel Bejarano och Jonas Malmsjö. Foto: Johan Paulin/HBO

”Lust” med Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga är HBO Max första svenska originalserie. Här är en första titt på vad som väntar inför premiären i början av 2022.

Anette, Nadia, Ellen och Martina. 

Det är namnen på de rollfigurer som Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga spelar i ”Lust”, en ny serie som blir den första svenska på HBO Max. 

Rollfigurerna, som varit polare sedan barnsben, får tillfälle att börja ifrågasätta sina egna sexliv i samband med att Anette gör en stor undersökning med parollen ”Gör Sverige sexigt igen”. 

Det var i slutet av juni som HBO bekräftade att man beställt ”Lust” och att serien kommer landa på HBO Max. Sedan dess har det bekräftats att streamingtjänsten lanseras 26 oktober i Sverige. 

Nu meddelas även fler namn på rollistan. Förutom huvudrollsinnehavarna finns även, bland andra, Johan Widerberg, Daniel Bejarano, Björn Bengtsson, Jonas Malmsjö samt Magnus Roosmann. 

Andra skådespelare som medverkar i serien: Roshi Hoss, Emil Almén, Jakob Ericksson, Donald Högberg, Sofia Rönnegård, Christopher Wollter, Claes Malmberg, Silas Strand, Alec Fernandez samt Ella Rae Rappaport, Marika Carlsson, Max Vobora, Sunil Munshi, Anton Forsdik och Amy Deasismont.

Mer om handlingen: ”Har sex – eller bristen på det – någon inverkan på svenska kvinnors hälsa och var tog den svenska synden vägen i en vardag med schemalagt torsdagssex, karriärer, ungar, äktenskap, skilsmässor och kampen för att hålla sig frisk, ung och snygg?”. 

Sofia Helin och Julia Dufvenius på en bild från ”Lust” som har premiär 2022 på HBO Max. Foto: Johan Paulin/HBO

”Lust” är på åtta avsnitt och regisseras av Ella Lemhagen efter ett manus av Frans Milisic Wiklund. Serien är baserad på en idé och skriven i ett långvarigt och intimt samarbete med Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist.

Miso Film Sweden producerar serien med Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung som producenter. Exekutiva producenter för HBO Max är Christian Wikander och Camilla Curtis.

”Lust” har premiär i början av 2022 på HBO Max. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på HBO Max