SPOILER ALERT

Så ser Bodnia och Hivju ut i The Witcher säsong 2 – Netflix serie förnyas för tredje säsong

”The Witcher” säsong 2 har premiär 17 december på Netflix. På bilden: Henry Cavill, som spelar Geralt of Rivia. Foto: Jay Maidment/Netflix

”The Witcher” säsong 2 har premiär 17 december på Netflix. Nu finns en första titt på Kim Bodnias och Kristofer Hivjus rollfigurer. Samtidigt bekräftas att serien med Henry Cavill får en tredje omgång. 

Netflix fortsätter att bygga ut sitt ”The Witcher”-universum. 

Den 17 december har ”The Witcher” säsong 2 premiär. Nu har det bekräftats att det även blir en tredje säsong för serien med Henry Cavill, Anya Chalotra och Freya Allan.  

Utöver det har Netflix sedan tidigare beställt ”The Witcher: Blood Origin”, en miniserie på sex avsnitt som utspelas 1200 år före handlingen i huvudserien. Sophia Brown gör huvudrollen. Här ska det berättas om den första witchern och om de händelser som gjorde att tre olika världar – monster, älvor respektive människor lever i varsin värld – blev en. 

Netflix har dessutom långtgående planerad på ytterligare en animerad ”The Witcher”-film – ”The Witcher”: Nightmare of the wolf” hade premiär i augusti – samt ett projekt i samma universum som riktar sig till familjer. 

När det gäller ”The Witcher” säsong 2 gör Kim Bodnia och Kristofer Hivju två av säsongens mer betydande roller. 

Kristofer Hivju spelar Nivellen i ”The Witcher” säsong 2. Foto: Netflix
Kim Bodnia som Vesemir i ”The Witcher” säsong 2, som har premiär 17 december på Netflix. På rollistan finns även Henry Cavill, Anya Chalotra och Freya Allan. Foto: Netflix

Den danska skådespelaren spelar Vesemir, en rollfigur som som ”en charmig relik” och som den ”äldsta och mest erfarne” av alla Witchers. På det är han är ett ett slags fadersfigur för Henry Cavills rollfigur Geralt of Rivia. 

Mer: Som en av få överlevande efter massakern vid Kaer Morhen ”beskyddar Vesemir de få Witchers som fortfarande lever och ser dem som utrotningshotade, samtidigt som han tror att de kan återvinna sin ära om de följer ”The Path” och dräper monster.”

Kristofer Hivju gör rollen som Nivellen. I Andrzej Sapkowskis böcker, som serien baseras på, är Nivellen en kille som har en förbannelse över sig och därför ser ut som ett monster. När han träffar Geralt inser den senare att Nivellen faktiskt inte är ett monster, då silver inte är frånstötande för honom. 

Utöver nämnda skådespelare finns även Yasen Atour, Agnes Bjorn, Paul Bullion, danska Thue Ersted Rasmussen, Aisha Fabienne Ross och Mecia Simson på rollistan för ”The Witcher” säsong 2. 

Andra skådespelare som dyker upp i de nya avsnitten inkluderar MyAnna Buring som Tissaia, Tom Canton som Filavandrel, Lilly Cooper som Murta samt Jeremy Crawford som Yarpin Zigrin.

Henry Cavill spelar fortsatt huvudrollen som Geralt of Rivia, medan Anya Chalotra gör rollen som Yennefer och Freya Allan spelar Ciri. Sedan tidigare är det även bekräftat Joey Batey och Lars Mikkelsen medverkar i säsong 2. 

”The Witcher” säsong 2 har premiär 17 december Netflix.

Ännu finns inga premiärdatum för ”The Witcher: Blood Origin” eller ”The Witcher” säsong 3. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier