SPOILER ALERT

Tjuvtitt på Netflix Vikings: Valhalla – Frida Gustavsson i huvudroll, premiär 2022

”Vikings: Valhalla” har premiär 2022 på Netflix. Här är första bilden på svenska skådespelaren Frida Gustavsson i serien. Hon gör rollen som Frejdis Eriksdotter. Foto: Bernard Walsh/Netflix

Frida Gustavsson gör en av huvudrollerna i ”Vikings: Valhalla”. Nu finns en först tjuvtitt på serien som har premiär 2022 på Netflix. 

”Vikings: Valhalla” är en serie som ska ”dramatisera äventyren som de mest kända vikingarna som någonsin levde – Leif Erikson, Frejdis, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren – var med om.”

Michael Hirst, upphovsman till ”Vikings”, är exekutiv producent för ”Vikings: Valhalla”, medan Jeb Stuart, som tidigare, bland annat, skrivit manus till blockbusteriflmerna ”Die Hard” och ”Jagad”, är huvudförfattare och showrunner.

I januari i år bekräftades att svenska skådespelaren Frida Gustavsson gör en av seriens huvudroller. Gustavsson spelar rollfiguren Frejdis Eriksdotter, en rollfigur som beskrivs som ”eldig och envis” samt som en person som är orubblig i sin tro på de gamla gudarna. 

Sam Corlett gör rollen som Freydis bror Leif och bland övriga skådespelare på rollistan finns Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes samt Pollyanna McIntosh och Asbjørn Krogh Nissen.

Här hittas även svenska-danska skådespelaren och artisten Caroline Henderson, medan danska regissören Niels Arden Oplev regisserar premiäravsnittet av ”Vikings: Valhalla”.

Caroline Hendersons rollfigur Jarl Haakon beskrivs som följer: ”En stor krigare och tolerant ledare – Haakon styr Kattegatt med järnhand. Även om hon är hedning har hon lyckats hålla staden Kattegatt öppen för alla trosuppfattningar under en utmanande tid. Hon kommer att bli en viktig mentor för Frejdis, som ser upp till henne och hennes visdom.”

Mer om handlingen: ”Dessa män och kvinnor kommer att ta nya vägar för att överleva i ett Europa som ständigt utvecklas och förändras. Det här nästa, explosiva kapitel i Viking-legenden.”

”Vikings: Valhalla” har premiär 2022 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier