SPOILER ALERT

Brain Academy och Nice Drama slås ihop – blir Viaplay Studios Sweden

Brain Academy och Nice Drama går samman och blir en del av nya Viaplay Studios-organisationen tillsammans med Viaplay Studios Animation och Paprika Studios. Alexander Bastin (bilden) är VD för Viaplay Studios. Foto: NENT Group

Brain Academy och Nice Drama slås ihop och blir Viaplay Studios Sweden. Bolaget ska uteslutande producera innehåll för Viaplay. ”Nu har vi rätt förutsättningar för att leverera ännu fler unika berättelser”, säger Alexander Bastin, ny VD för Viaplay Studios. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group meddelar att man omorganiserar sin studioverksamhet. 

Produktionsbolagen Brain Academy och Nice Drama slås ihop till Viaplay Studios Sweden med tanken att allt innehåll ska produceras exklusivt för Viaplay.

Bland de titlar som väntar finns Lasse Hallströms film ”Hilma” samt Adi Hasaks serie ”The Box”. 

NENT Animation kommer även ingå i Viaplay Studios, men nu kallas Viaplay Studios Animation. Även här ska allt innehåll produceras för Viaplay.

I pressmeddelandet konstateras även att ”Viaplay Studios kommer att ansvara för NENT Groups samägda produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment, samt NENT Groups investering i Los Angeles-baserade studion Picturestart.”

Paprika Studios, som har huvudkontor i Budapest, kommer vara en del av Viaplay Studios, men ”behålla sin nuvarande struktur och sitt varumärke. Paprika Studios kommer att fortsätta att jobba med tredjepartsproduktioner”. 

I och med sammanslagningarna blir Alexander Bastin VD för Viaplay Studios, Alexander Tanno VD för Viaplay Studios Sweden och Helena Sandermark Head of Production för Viaplay Studios Sweden. 

Jens Köpsén och Akos Erdos fortsätter i sina befintliga roller som VP & Head of Viaplay Studios Animation respektive VD för Paprika Studios.

Alexander Bastin säger bland annat i en kommentar: 

”Vår omorganiserade studioverksamhet kommer att spela en nyckelroll i att driva Viaplays tillväxt under de kommande åren. Nu har vi rätt förutsättningar för att leverera ännu fler unika berättelser. Det här är ett viktigt steg i att säkra Viaplays långsiktiga pipeline av nytt innehåll medan vi erbjuder en hemvist för de mest talangfulla kreatörerna och producenterna, både i Norden och internationellt.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier