SPOILER ALERT

Så blir Kamikaze med Marie Reuther och Johan Rheborg – svensk premiär i november på HBO Max

”Kamikaze” med Marie Reuther i huvudrollen har svensk premiär i november på HBO Max. På rollistan finns även Johan Rheborg. Foto: Åsmund Sollihøgda/HBO

”Kamikaze”. Det är titeln på det första nordiska HBO Max-originalet. Johan Rheborg gör en av seriens roller – här är teasern. 

Den 26 oktober lanseras HBO Max i Sverige. Samtidigt ”försvinner” HBO Nordic. Detta gör att ”Kamikaze” både blir första danska och första nordiska serien originalserien på tjänsten.

Senare väntar ”Lust”, det första svenska HBO Max-originalet. 

”Kamikaze” beställdes redan i december 2019 och baseras på Erlend Loes roman ”Muleum”. I november förra året kom beskedet att Marie Reuther spelar seriens huvudroll Julie samt att Johan Rheborg gör rollen som Julies pappa. 

Nu bekräftas att ”Kamikaze” har premiär i november. Ett exakt datum är ännu inte är officiellt. 

Om handlingen i serien, som beskrivs som ”stark och illmarigt humoristisk”: ”I berättelsens centrum står den 18-åriga, vilda och hypnotiskt charmiga Julie och henne existentiella kamp tillbaka till livet efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka i Rwanda.”

Vidare: ”Hon lämnas ensam kvar med en enorm herrgård och två dyra bilar i garaget. Hon har i princip allt som andra bara drömmer om – hon är ung, vacker och har pengar. Massor av pengar. Förlusten av familjen tvingar Julie att försöka hitta meningen med livet igen och hon ger sig ut på en turbulent upptäcktsresa som tar henne från sitt hemland Danmark till världens alla hörn.”

Johan Rheborg gör en av rollerna i ”Kamikaze”, det första nordiska HBO Max-originalet. Foto: HBO Nordic

Kaspar Munk – han har tidigare gjort avsnitt i serier som ”Herrens veje” och ”Bedrag” – regisserar de åtta avsnitt som ”Kamikaze”.  Johanne Algren har skrivit seriens manus, medan serien är konceptualiserad av Annette K. Olesen. 

På rollistan finns också Charlotte Munk och Mads Reuther, som gör rollerna som Julies mor respektive bror. Bland övriga skådespelarnamn nämner HBO Nordic Aleksandr Kuznetsov, Anders Matthesen, Carla Philip Røder, Vidhi Kastebo och Casper Kjær Jensen. De tre sistnämnda spelar Julies polare Constance, Sofia och Micke.

Ditte Milsted på Profile Pictures är producent för ”Kamikaze”. Exekutiva producenter för HBO Max är Camilla Curtis, Hanne Palmquist, Christian Wikander, Steve Matthews och Anthony Root.

”Kamikaze” har premiär i november på HBO Max. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på HBO Max