Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

FLX gör ny serie med Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake för Discovery Plus

Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake, duon som spelar huvudrollerna i den serie som Oskar Söderlund skrivit och Gustav Möller regisserat för Discovery Plus. Serien har premiär 2022. Foto: Eva von Bahr/Anders Thessing/Discovery Networks Sweden

Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake spelar huvudrollerna i en ny psykologisk dramathriller som har premiär 2022 på Discovery Plus. Serien är skriven av Oskar Söderlund, regisserad av Gustav Möller och produceras av FLX. 

Discovery Networks Sweden har beställt en serie på fem avsnitt baserad på Joakim Palmkvists bok ”Hur man löser ett spaningsmord”, har Spoiler alert nu fått bekräftat. 

Bakom serien står manusförfattaren Oskar Söderlund och regissören Gustav Möller. Huvudrollerna spelas av Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake, medan FLX producerar. 

Discovery Networks Sweden beskriver serien som ”en psykologisk dramathriller” om hur en ”gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång.” Palmkvists bok handlar om en Missing People-volontär som på eget bevåg började utreda och så småningom löser ett uppmärksammat mordfallet i Förlösa 2012. 

I en gemensam kommentar säger Gustav Möller och Oskar Söderlund:

”När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie. En dramatisering erbjuder en väg in i den här berättelsen som inte ryms i nyhetsflödet. Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien.

Anne Appelberg, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden: 

”Gustav och Oskar bokstavligen knockade oss när de presenterade sina visioner. Det är med stolthet vi ser det här fantastiska teamet – FLX, kreatörer, cast, alla – med varsam hand berätta den här gripande historien, med alla de lager och nyanser som den bär på.”

Regissören Gustav Möller och manusförfattaren Oskar Söderlund. Foto: Ola Kjelbye/Discovery Networks Sweden

Oskar Söderlund är även aktuell med ”Snabba cash” säsong 2, där han, precis som med första säsongen, är huvudförfattare. Söderlund var även upphovsman och huvudförfattare för ”Gråzon”, samt har skrivit för serier som ”Rebecka Martinsson” och ”Ettor och nollor”. 

Gustav Möller är den svenska regissören som utbildades i Danmark och som där debuterade med ”Den skyldige”. Filmen utsågs senare till Danmarks Oscarsbidrag 2019 och tilldelades flera danska filmpriser. 

Gustav Lindhs stora genombrott kom med danska filmen ”Hjärter dam” och Josephine Bornebuschs serie ”Älska mig”. Han är närmast aktuell i filmen ”Bränn alla min brev”.  Clara Christiansson Drake spelar Nina Ek i ”Gåsmamman”, en roll hon även fortsätter med i säsong 5. Christiansson Drake har även synts i ”Gösta” och gjorde sin debut i filmen ”Faro”.

Anna Carlsten och Caroline Landerberg på FLX producerar serien för Discovery Networks Sweden. Projektet är en samproduktion med Film i Skåne och ReInvent Studios. Inspelningen pågår för tillfället i Höör med omnejd.

Axel Eriksson, VP Content and Programming på Discovery Networks Sweden:

”Att få möjligheten att berätta den här historien tillsammans med Sveriges mest begåvade och rosade kreatörer och skådespelare är en ynnest, och tar oss till en helt ny nivå och position i vår satsning på originalproduktioner och dramaserier. 

Serien, som saknar en bekräftad titel, har premiär 2022 på Discovery Plus.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Discovery Plus