Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Förhöret säsong 2 på Viaplay – så blir nya avsnitten med Trine Dyrholm

Ulrich Thomsen och Trine Dyrholm i ”Förhöret” säsong 2, som har premiär 29 augusti på Viaplay. Pernilla August finns även på rollistan. Foto: Henrik Ohsten/NENT Group

Trine Dyrholm i fokus, åtta nya avsnitt. Den 29 augusti har ”Förhöret” säsong 2 premiär på Viaplay – här är första trailern. 

Trine Dyrholm gör huvudrollen i ”Förhöret” säsong 2. De nya avsnitten tar avstamp i händelserna från första säsongen. När vi träffar Dyrholms rollfigur Susanne igen ”återhämtar hon sig efter förlusten av sin dotter och återupptar sitt arbete som psykolog.”

Då får hon chansen att rädda en annan ung kvinnas liv. Stora personliga uppoffringar kommer, naturligtvis, att krävas. 

Trine Dyrholm om säsong 2: 

”Det har varit otroligt spännande att fortsätta handlingen från första säsongen av ”Förhöret” och nu göra det till Susannes berättelse. Det blir både en personlig resa full av sorgebearbetning och nya insikter, samtidigt som ett nytt mystiskt brott måste lösas. Det skapar spänning på flera nivåer. Dessutom har det varit väldigt inspirerande att träffa alla fantastiska skådespelare som medverkar under den här säsongen.”

”Förhöret” säsong 2 har 29 augusti på Viaplay. Pernilla August gör en av rollerna, medan Trine Dyrholm spelar huvudrollen. Foto: Henrik Ohsten/NENT Group

Det var i december 2019 som NENT Group bekräftade att man beställt en andra säsong av danska serien ”Förhöret”. Samtidigt bekräftades att Trine Dyrholm spelar huvudrollen. 

Hösten förra året började inspelningen i Köpenhamn. I och med det meddelades att Pernilla August finns med i serien, precis som Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Borndal och Olaf Johannesen. 

NENT Group om handlingen: ”När Susanne efter sin dotters bortgång återupptar arbetet som psykolog, försätter hon en klient i hypnos och öppnar en dörr till hans undermedvetna. Under hypnosen avslöjar han att han mot betalning dödat flera unga kvinnor och att han redan nu har ett nytt beställningsmord.” 

Vidare: ”Hans uppenbarelser får Susanne att ge sig ut på en livsfarlig resa till den cyniska undre världen för att förhindra att den unga flickan mördas. Men det ska visa sig att ingen är och förblir oskyldig – inte ens Susanne.”

Christoffer Boe regisserar och har med Anna Juul skrivit ”Förhöret” säsong 2. Jonas Allen och Peter Bose från Miso Film är seriens producenter, medan Fremantle står för distributionen. 

”Förhöret” säsong 2 har premiär 29 augusti på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier