Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Teaser till Zebrarummet – ny serie på Viaplay med premiär 22 augusti

”Zebrarummet” är en ny originalserie på Viaplay med premiär 22 augusti. Bland andra Edvin Endre, Valter Skarsgård, Alva Bratt och Aliette Opheim finns på rollistan. Foto: NENT Group

”Zebrarummet” med Edvin Endre, Alva Bratt, Valter Skarsgård och Aliette Opheim har premiär 22 augusti på Viaplay. Här första teasern. 

Kulturkrockar, maktspel, olika förutsättningar i livet. 

Det är några tematiska punkter för ”Zebrarummet”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 22 augusti. Framför allt är serien, i alla fall så som den beskrivs av NENT Group, ”ett spänningsdrama om en internatskola för de priviligierade.”

På rollistan finns, bland andra, Edvin Endre, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz, Tiam Miladi, Wilma Lidén, Amanda Lindh, Adja Krook, Aviva Wrede samt Henrik Schyffert. 

”Zebrarummet” bygger på en originalidé av Schyffert och Gustaf Skördeman. Michaela Hamilton är huvudförfattare, medan Erik Eger, Skördeman, Anna Platt och Fredrik Agetoft har skrivit manus. Regisserar gör Andrea Östlund, Erik Eger och David Berron. 

Om handlingen: ”En ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, ett mysterium som omgärdas av kompakt tystnad från skolans privilegierade ungdomar. En bit från Tuna Kvarn ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt blir utpekad som källan till tragedin. Nu riktas omvärldens blickar mot skolorna, och när en mobilfilm från Tuna Kvarns förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier sätts oanade mekanismer i rörelse.”

”Zebrarummet” produceras av Jarowskij och Brommamamma i en samproduktion med Film i Väst. Banijay Rights har hand om den internationella distributionen. 

”Zebrarummet” har premiär 22 augusti på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier