Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir Håll andan! – ny serie på C More regisserad av Molly Nutley

”Håll andan!” har premiär 27 augusti på C More. Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand är seriens upphovsduo, medan Molly Nutley har regisserat de femton avsnitten. På rollistan finns Nicole Levin, Brandon Ray Carter, Julia Da Fonseca och Isac Calmroth. Foto: C More

”Håll andan!” är en ny serie på C More regisserad av Molly Nutley efter en idé av Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand. Premiär är det 27 augusti – det här är vad som väntar. 

Arbetstiteln var ”Sommarön”. 

Nu, när ett premiärdatum bekräftas av C More, står klart att serien fått titeln ”Håll andan!”. 

Molly Nutlet regisserar de 15 avsnitten efter ett manus av Michaela Hamilton, Fanny Ekstrand, Gunnar Nilsson, Nadja Josephson och Kajsa Sandberg. I fokus: ”Tre ungdomar och deras kollovänner på en resa genom tonårens osäkerheter, kärleksintriger och drama”. 

Mer om handlingen: ”På det gotländska kollot Warfen utmanas ett gäng ungdomar i gränslandet mellan grundskolan och gymnasiet växa upp tillsammans. Trots att ingen är den andra sig lik är de alla på samma resa – att gå från barn till ung vuxen. Vad innebär det att vara kär? Vad innebär det att vara sig själv? Finns där någon som förstår en och tar emot en om man visar blottar sina innersta känslor? Det här blir en sommar de aldrig kommer att glömma.”

Nicole Levin, Brandon Ray Carter, Julia Da Fonseca och Isac Calmroth gör rollerna som Lo, Ruben, Wilma och Liam. 

Molly Nutley under inspelningen av ”Håll andan!”. Foto: C More

Regissören Molly Nutley: 

”Jag har alltid velat skildra den definierande tiden i ens ungdom, när man går från ett tryggt sammanhang till ett nytt och osäkert. Allt känns på blodigt allvar i den åldern och man upplever att man gör vägval för livet. När jag var i den åldern flydde jag gärna in i olika berättelser, där kände jag mig inte ensam i alla de känslor som man tar sig igenom i unga tonåren. Att lära känna sig själv, få vara annorlunda och att hitta sig själv i minfältet som är tonårens identitetsskapande. Det vill jag utforska med den här serien och jag hoppas att tittarna känner igen sig i resan jag förmedlat.” 

Sonja Hermele, exekutiv producent på TV4/C More: 

”Molly, Michaela och Fanny har skapat en fantastisk serie om ungdomar, för ungdomar och vi är så stolta över hela det kreativa teamet bakom ”Håll andan!”. Serien bjuder på en stark premiss, och en arena med hög igenkänning för många, även utanför den primära målgruppen. Detta kombinerat med en karriärsmässigt ung cast som verkligen lyckats förmedla ungdomens känslor med bravur gör att vi längtar tills den får möta sin publik.”

”Håll andan!” produceras av Isaac Inger och Måns Strömberg för New Stories. 

”Håll andan!” har premiär 27 augusti på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier