Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Amazons Sagan om ringen-serie – här är första bilden

Amazons ”Sagan om ringen”-serie har premiär 2 september 2022 på Prime Video. Svensk-franska Charlotte Brändström regisserar två avsnitt i första säsongen. På rollistan finns bland andra Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry och Nazanin Boniadi. Foto: Amazon Studios

Mer än ett år kvar – nu har Amazons ”Sagan om ringen”-serie ett premiärdatum. Här första bilden från det påkostade premiäravsnittet. 

Det gäller att vara ute i god tid. 

Så, även om det dröjer mer än ett år och trots att fortsatt saknas en officiell titel, bekräftar Amazon Studios nu att ”Sagan om ringen”-serien har premiär 2 september 2022 på Amazon Prime Video. Beskedet kommer samtidigt som inspelningen av första säsongen gått i mål och tillsammans med en bild från premiäravsnittet. 

Det var i mitten av november 2017 som Amazon bekräftade att man köpt de globala rättigheterna till J.R.R. Tolkiens berättelser och rollfigurer. 

Samtidigt meddelades att Amazon Studios i och med dealen gjort ett åtagande som inkluderar fem säsonger av tv-serien. Om det ändrats sedan dess är ännu inte bekräftat. 

Serien som har premiär i september 2022 utspelas under den andra tidsåldern i Midgårds historia och därmed ”tusentals år före händelserna i J.R.R. Tolkiens ”The Hobbit” och ”Sagan om ringen”. 

I ett pressmeddelande går att läsa att flera rollfigurer, både sådana som känns igen och som är nya, ska presenteras, medan de ”konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondska i Midgård”. 

På rollistan, och den är diger, finns Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman och Sara Zwangobani.

J.D. Payne och Patrick McKay är showrunners och exekutiva producenter för Amazons ”Sagan om ringen”-serie. JA Bayona, Wayne Che Yip och svensk-franska Charlotte Brändström finns bland första säsongens regissörer.

Jennifer Salke har titeln Head of Amazon Studios och säger i ett pressmeddelande: 

”Resan börjar 2 september 2022 när vår ”Sagan om ringen”-serie har premiär på Prime Video. Jag kan inte nog trycka på hur förväntansfulla vi är på att få ta med vår globala publik på en ny och episk resa genom Midgård. Våra talangfulla producenter, ensemblen och seriens kreativa team har arbetat outtröttligt i Nya Zealand för att ge denna aldrig tidigare berättade och häpnadsväckande historia liv.”

Amazons ”Sagan om ringen”-serie har förnyats för andra säsong. Den första säsongen har premiär 2 september 2022 på Amazon Prime Video. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier