Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden på Imelda Staunton som Elizabeth II i The Crown säsong 5

Imelda Staunton spelar Elizabeth II i ”The Crown” säsong 5 på Netflix. Peter Morgan är upphovsman och huvudförfattare till serien. Foto: Alex Bailey/Netflix

Säsong 5 av ”The Crown” har börjat spelas in. Här är första bilden på Imelda Staunton som drottning Elizabeth II i Netflix-serien.  

Först Claire Foy. 

Sedan Olivia Colman. 

Nu: Imelda Staunton. 

Här är första bilden på den brittiska skådespelaren som drottning Elizabeth II i ”The Crown” säsong 5, som började spelas in tidigare denna månad. 

Imelda Staunton tar över rollen som drottning Elizabeth efter att Foy respektive Colman spelat monarken i två säsonger var. 

Sedan tidigare är det klart att Lesley Manville spelar prinsessan Margaret, att Jonathan Pryce gör rollen som prins Philip och Elizabeth Debicki spelar prinsessan Diana i ”The Crown” säsong 5.

Johnny Lee Miller gör rollen som premiärminister John Major, vilket gör att förhandssnacket har gjort gällande att ”The Crown” säsong 5 kommer utspelas på 1990-talet. 

Även om Netflix inte har bekräftat något om handlingen finns uppgifter om att en av säsongens pelare kommer vara prinsessan Dianas intervju med BBC-programmet ”Panorama”.

Samtidigt förväntas – återigen, detta är inte bekräftat av Netflix ännu – säsongen även lägga stor vikt på ett antal händelser 1992, året då tre av fyra av Elizabeth II:s barn separerade eller skilde sig från sina respektive partners.

I november samma år härjade även en häftig brand på Windsor Castle. 

Varken Netflix eller Left Bank Pictures, som producerar ”The Crown”, har ännu kommenterat om, och i så fall på vilket sätt, serien kommer berätta om prinsessan Dianas död 1997. 

I början av juli förra året meddelade Netflix och upphovsmannen Peter Morgan att den sjätte säsongen blir den sista för ”The Crown”. Beskedet kom efter att man från start haft just det som plan, sedan ändrat sig och gått ut med att serien skulle ta slut efter fem säsonger.

I ett uttalande förklarade Peter Morgan: 

”När vi började diskutera storylines för säsong 5 blev det snabbt uppenbart att vi behövde gå tillbaka till den ursprungliga planen på sex säsonger för att kunna göra berättelsens rikedom och komplexitet rättvisa. Men för att förtydliga, att vi gör en sjätte säsong innebär inte att vi kommer landa närmare nutiden – i stället kommer det göra att vi med större detaljrikedom kommer kunna berätta om den period vi har valt.”

Ännu finns inget premiärdatum för ”The Crown” säsong 5 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier