Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Amazon Prime Video köper Angela Black – ny dramaserie med Joanne Froggat

Amazon Prime Video har köpt de svenska rättigheterna till ”Angela Black”, en ny serie med Joanne Froggat i huvudrollen. Foto: ITV/Prime Video

Amazon Prime Video köper de svenska rättigheterna till ”Angela Black”. Joanne Froggat, känd från ”Downton Abbey”, gör huvudrollen i den brittiska serien från Harry Williams och Jack Williams.

Amazon Prime Video börjar röra på sig, även i Sverige. 

Nu meddelas att man från all3Media International köpt rättigheterna till ”Angela Black” för den nordiska marknaden. Ännu finns inget premiärdatum. Serien sänds på ITV i Storbritannien och har Harry William och Jack Williams som upphovsmän och huvudförfattare. 

Joanne Froggat, mest känd från ”Downton Abbey”, spelar seriens huvudroll, vilket gör att hon återigen samarbetar med brödernas Williams. Tidigare har de gjort ”Liar”. På rollistan finns även Michiel Husman som huvudpersonens make Olivier samt Samuel Adewunmi i rollen som privatdetektiven som ställer handlingen på ända. 

Om vad som väntar: Angela Black lever ett till synes idylliskt liv i förort till London. Hon och maken Olivier har två barn och hon jobbar som volontär på ett hundhem. Bakom fasaden: våld i hemmet. 

Vidare, så som Prime Video beskriver det: ”Angela är fångad i en relation som hon inte kan fly men från ingenstans dyker Ed upp, en privatdetektiv som berättar om Oliviers mörka hemligheter.”

Än mer: ”När Angela får reda på några hemska sanningar om sin make blir hon överväldigad. Kan hon verkligen lita på Ed? Kan hon lämna sitt gamla liv bakom sig och äntligen göra sig fri från Olivier? Genom ett enda möte förvandlas Angelas liv och hon kastas in i en värld av mörka hemligheter där hon riskerar allt hon håller kärt när hon kämpar mot den man som förtryckt och plågat henne under större delen av hennes liv.”

Ännu finns inget svensk premiärdatum för ”Angela Black” på Amazon Prime Video.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier