Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till Post Mortem: Ingen dör i Skarnes – premiär 25 augusti på Netflix

”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” är en ny norska originalserie på Netflix med premiär 25 augusti. Kathrine Thorborg Johansen och Elias Holmsen Sørensen spelar huvudrollerna i serien som regisseras av Harald Zwart. Foto: Netflix

En vampyr, en begravningsbyrå, ingen som trillar av pinn och så familjeföretaget. ”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” är Netflix nya norska originalserie med premiär 25 augusti. Här är trailern. 

Det var i september förra året som Netflix meddelade att man beställt en norsk serie som skulle regisseras av Harald Zwart. 

Då saknades en titel. Nu finns mycket mer än så. 

Serien, som heter ”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” beskrivs som ett komiskt vampyrdrama med rollfiguren Live Hallangen i fokus. Hon dör, men vaknar några timmar senare på obduktionsbordet och med känslan av en ”mörk, omättlig hunger”. 

Vidare om handlingen: ”Samtidigt försöker hennes bror Odd hålla den familjedrivna begravningsbyrån vid liv, men det är svårt på grund av de allt lägre dödstalen i den lilla norska staden Skarnes. Live måste nu lära sig att kontrollera sina nya mörka sidor och bestämma sig om hon är villig att offra människors liv för sin egen överlevnad, som ironiskt nog går hand i hand med familjeföretagets överlevnad.”

Kathrine Thorborg Johansen gör rollen som Live, medan Elias Holmsen Sørensen spelar Odd. På rollistan finns även Andrée Sørum, Kim Fairchild, Sarah Khorami och Terje Strømdahl. 

Harald Zwart har regisserat ”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” efter ett manus av Petter Holmsen. Serien produceras av Espen Horn, Hege Skjerven Clausen och Kristian Strand Sinkerud på Motion Blur. 

”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” har premiär 25 augusti på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier