Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Masked singer fortsätter – bekräftat med säsong 2 i TV4

David Hellenius är programledare för ”Masked singer”. Nu kan Spoiler alert berätta att tv-programmet får en andra säsong, något som TV4 även bekräftar. Foto: Emma Larusdottir/TV4

Tittarsuccén fortsätter. Spoiler alert kan nu berätta att ”Masked Singer” får en andra säsong i TV4. 

Årets nya stora svenska underhållningsprogram får en ny omgång. 

Spoiler alert kan nu berätta att TV4 har beställt fler avsnitt av ”Masked Singer”. Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, bekräftar mina uppgifter och säger: 

– ”Masked singer” var en otrolig succé på TV4 och ett av våra mest streamade program på TV4 Play under våren. Självklart fortsätter den nationella gissningsleken med en andra säsong.

TV4 vill ännu inte kommentera om Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai fortsatt sitter i tv-programmets panel. Samtidigt väntar TV4 också med att bekräfta ett premiärdatum för de nya avsnitten.

Mina uppgifter göra gällande att produktionen ska dra igång på allvar under hösten med planerad sändning 2022 i TV4.  

”Masked singer Sverige” säsong 1 var en succé i TV4 med fler än två miljoner tittare. David Hellenius är programledare, medan Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai satt i panelen. Foto: Emma Larusdottir/TV4

Det var i slutet av september 2019 som TV4 meddelade att man skulle göra en svensk version av ”The Masked singer”. Då var planen att spela in under sommaren 2020, något som stoppades av covid-19-pandemin.

”Masked singer Sverige” går ut på att tolv kända personer tar på sig utstuderat tjusiga men samtidigt underliga kostymer och masker och sjunger framför en panel; i första säsongen Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai. Kvartetten ska gissa vem som döljer sig bakom masken. I varje avsnitt lämnar åtminstone en deltagare programmet.

I första säsongen medverkade tolv personer. Daniel Norberg segrade, medan bland andra Hans Rosenfeldt, Christina Schollin, Johanna Nordström, Robert Wells, Ellen Bergström och Anders Bagge fanns bland de tävlande. 

För TV4 blev första säsongen av ”Masked singer” en hit, med starka tittarsiffror både linjärt och digitalt. Bland annat nådde ett av avsnitten den högsta tittarandelen för ett underhållningsprogram i TV4 sedan 90-talets storhetstid med ”Fångarna på fortet”. 

”När vi spelade in det första programmet av ”Masked Singer” så kände jag tydligt att det här programmet har något alldeles extra som borde engagera en stor publik i alla åldrar. Men att vi skulle ha två miljoner tittare redan under en första säsong hade jag aldrig kunnat drömma om. Alla inblandade har verkligen gjort ett imponerade jobb från början till slut”, sa programledaren David Hellenius om tittarsuccén i en kommentar.

Ännu finns inget premiärdatum för ”Masked singer” säsong 2, som produceras av Fremantle. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program