Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Nanna Blondell efter Black widow: Folk är så hysteriska med den här filmen

”Black widow” är en ny film från Marvel Studios med Scarlett Johanson och Florence Pugh. Svenska skådespelare Nanna Blondell (bilden) gör en av rollerna. ”Jag fattade nog inte innan hur stort Marvel är ute i världen, men det har jag förstått under de här två åren som gått”, säger Blondell. Foto: Kevin Baker/Marvel Studios

”Black widow” är sommarens storfilm från Marvel. Efter ett framgångsrik premiärhelg på Disney Plus kan svenska skådespelaren Nanna Blondell förvänta sig än mer uppmärksamhet för sin roll. ”Folk är så hysteriska med den här filmen”, säger hon och berättar om inspelningen och hur det känns att tvingas hålla handlingen hemlig i mer än ett år. 

Nanna Blondell, 34, hade en dag på sig. 

I luren hade hon rollsättaren för Marvels ny storsatsning. 

Att det handlade om ”Black widow” visste inte Nanna Blondell just då. 

Och till skillnad från många andra gånger – oftast får bara skådespelarna en scen utan att veta vad som hänt före eller ska komma efter –  beskrev rollsättaren vad de sökte.

Men mer kött på benen än tidigare tog Nanna Blondell till sig informationen hon hade fått och kastade sig, bland annat, in i en vägg hemma medan hennes pojkvän filmade med mobilen.

– Det är svinpinsamt att nu titta på det vi filmade. Jag försöker liksom göra en stor actionscen i mitt vardagsrum. Men i det där fick jag till allt det som de sökte, säger hon.

Förra veckan hade ”Black widow” premiär på bio. Två dagar senare blev filmen tillgänglig som Premier Access på Disney Plus. 

För de som ännu inte sett: Scarlett Johansson spelar huvudrollen, samtidigt som Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz och Ray Winstone finns på rollistan. Enligt The Walt Disney Company tjänade man 60 miljoner dollar på försäljningen av ”Black widow” på Disney Plus under premiärhelgen. 

När jag pratar med Nanna Blondell har inget av det där hänt. Hon har en mindre roll i filmen, men syns och gör avtryck. 

Scarlett Johanson och Florence Pugh i ”Black widow”, som visas på bio och finns på Disney Plus. Foto: Marvel Studios

Det kanske är mina fördomar som pratar, men jag tänker att man som skådespelare å ena sidan kan tänka ”hurra” och å andra sidan ”jaha, ska jag lägga ner massa tid och sedan bli bortklippt” när Marvel ringer och erbjuder en filmroll. 

– Så är det verkligen. För mig gick det så snabbt. Jag gjorde provfilmningen och sedan fick jag ett mejl om att de erbjöd mig rollen och att jag hälsades välkommen till team Marvel, men jag visste fortfarande inte vilken film det handlade om, säger Nanna Blondell och fortsätter: 

– ”Kul, men jag vill ändå veta vad jag ska göra”. När jag fick läsa scenerna jag skulle vara med i och fick veta vilken film det var så var jag ändå lite fram och tillbaka. Det är en liten roll, men å andra sidan funderade jag på om upplevelsen skulle vara lärorik. Jag har ju aldrig gjort något liknande. Och det var en helt fantastisk erfarenhet. 

Hur var det då att faktiskt komma till en inspelning som den för ”Black Widow”. 

– Kostymprov, vapenträning och stuntrepetitioner skedde innan inspelningen, men det är massa mejl, man får en flygbiljett, en chaufför kommer och hämtar dig. Min första inspelningsdag var i Budapest och jag visste inte ens var jag skulle bo för att allt ska vara så hemligt.

– Jag hade inte träffat regissören Cate Shortland innan jag skulle filma, men hade tur och fick en timme med henne själv. Hon tog sig tid och snackade om filmen och tanken med rollfigurerna. Sedan fick jag prata med Scarlett. De är alla varma och snälla och förstår att man är nervös när man bara kastas in i något. 

Fint ju. 

– De var väldigt inkluderande. När man ser filmen så går det som jag gör väldigt snabbt, men jag repeterade med Scarlett, regissören, manusförfattaren och producenten och då skrev vi om scenen som jag skulle göra med henne. Den var mycket längre från början, men inte så bra. Vi satt och jobbade om den tillsammans. Vi strök och tog bort, och även om det blev mindre för mig så blev det bättre för filmen och scenen. 

Har du fått blodad tand av att vara med i ”Black widow”. Är det en lärdom att ta med sig eller något som du vill göra igen och då ännu större och ännu mer. 

– Min sporre är rollfigurer. Det är väl alla skådespelares dröm att få göra så många och så olika som möjligt. För mig var det här en bra grej att känna att jag klarar av och att jag kan leverera i en storproduktion. 

Berättade hur du upplevde det när du var klar med inspelningen men inte fick säga något om det du gjort eftersom allt med Marvel ska vara så hemligt. 

– Ja, jag hade haft det så i nästan ett och ett halvt år. Jag spelade in för två år sedan, men sedan kom det ut på IMDB. Folk och fans från hela världen har kontaktat mig samtidigt som jag inte får säga något. Men Marvel och Disney är väldigt tydliga med att man inte får säga något, så det är bara att hålla mun och tänka att det aldrig har hänt. 

Var du nervös att du skulle bli bortklippt?

– Jag kände nog på mig att jag skulle vara med eftersom de ringde och sa att jag skulle vara med på postern samtidigt som sekvensen som jag är med i har betydelse för berättelsen och huvudrollfigurerna. 

– Folk är så hysteriska med den här filmen. Jag fattade nog inte innan hur stort Marvel är ute i världen, men det har jag förstått under de här två åren som gått. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Disney Plus