SPOILER ALERT

Karin Franz Körlof, Suzanne Reuter, Peter Haber i En dag kommer allt det här bli ditt

Suzanne Reuter, Peter Haber och Karin Franz Körlof spelar huvudrollerna i ”En dag kommer allt det här bli ditt”, en ny film som Andreas Öhman skrivit och regisserat. Planerad biopremiär är det hösten 2022. Foto: TT/Peter Seth/Klara G/SF Studios

Karin Franz Körlof, Suzanne Reuter och Peter Haber spelar huvudrollerna i Andreas Öhmans ”En dag kommer allt det här bli ditt”. Inspelningen börjar i augusti – filmen har planerad biopremiär hösten 2022. 

Andreas Öhman har skrivit och ska regissera ”En dag kommer allt det här bli ditt”, en film som beskrivs som ”en djupt personlig berättelse om att komma hem, att våga möta det förflutna och om att växa upp”. 

I ett pressmeddelande från SF Studios berättas nu att Karin Franz Körlof, Suzanne Reuter och Peter Haber ska göra filmens huvudroller. Det blir första gången som Reuter och Haber spelar mot varandra i en långfilm. Inspelningen av ”En dag kommer allt det här bli ditt” börjar i augusti och kommer ske i Västra Götaland och Norrbotten. 

Filmen tar avstamp i att serietecknaren Lisa och hennes syskon möts upp på sina föräldrar gård för första gången på tio år. Mer om handlingen: ”Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villiga att flytta hem igen?”. 

Andreas Öhman om filmen: 

“Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och tv-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt.”. 

”En dag kommer allt det här bli ditt” produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive. Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå är filmens producenter.

”En dag kommer allt det här bli ditt” har planerad biopremiär hösten 2022.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie