Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Agenterna förnyas och får säsong 4 – SVT beställer spinoffen Mini-agenterna

”Agenterna” med Jonas Leksell förnyas för en fjärde säsong. Premiär 2022 på SVT Play och SVT Barn. Samtidigt beställer SVT spinoffen ”Mini-agenterna”. Foto: SVT

”Agenterna” med Jonas Leksell fortsätter. SVT spelar in en fjärde säsong av det populära programmet. Samtidigt beställs ”Mini-agenterna”, en spin-off med premiär hösten 2022. ”Det känns väldigt roligt med den här avknoppningen för en lite annan målgrupp”, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn.

”Agenterna” förnyas för en fjärde säsong. Seriens nya avsnitt har planerad premiär 2022, fortsatt med Jonas Leksell i rollen som agent V. 

”Agenterna”, som produceras av Baluba, hade premiär 2017. Serien tredje och senaste säsong gick nyligen i mål. 

Säsong 4 består av tio avsnitt som bland annat handlar om kidnappade sköldpaddor liksom tickande brandbomber och utspelas på hemsökta teatrar, bilskrotar och biografer. Dessutom presenteras en ny rollfigur. 

Tord Danielsson är manusförfattare och regissör för ”Agenterna” säsong 4. Om handlingen säger han: 

”Framförallt så startar jakten på den röda drottningen, något som löper genom hela säsongen och får en minst sagt chockerande vändning inför det sista avsnittet. Med agent S bakom lås och bom får vi också stifta bekantskap med den nya kollegan, agent Y. Nyss hemkommen från Krim York, besitter hon specialkunskap som agenterna kommer behöva för att knäcka alla kluriga fall.”

Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn: 

”Serien ”Agenterna” beter sig lite annorlunda än mycket annat av vårt innehåll. Den får enorma tittarsiffror vid nypublicering men lika mycket vid reprisering. ”Agenterna” som titel är nu uppe i galna 23 miljoner starter. Och i snitt har varje avsnitt närmare 400 000 i onlinerating.”

Alice Stenberg, Liam Sjöberg och Emmie Ljunggren-Murray på en bild från ”Agenterna” säsong 3. Foto: SVT

Samtidigt som SVT förnyar ”Agenterna” har man även beställt spinoffen ”Mini-agenterna”. Serien produceras av Baluba och utspelas i Krimsta City. Visuellt gäller samma grafiska manér och känsla som i ”Agenterna”. Isabelle Riddez har skrivit manus med Oskar Bergman regisserar.

Johanna Gårdare igen:

”Vi har märkt att det är många barn i förskoleåldern som tittar på ”Agenterna” men att det kan vara lite svårt att hänga med komplexare brottsupplösningar, så vi har anpassat spinoff-versionen till 5-åringen som målgrupp. Med enklare casebeskrivningar och tydligare ledtrådar, så förskolebarn lättare kan vara med och interagera och gissa.”

Förutom Jonas Leksells rollfigur Agent V kommer Alexandra Goncalves – hon har tidigare synts i ”Brottsligt” på SVT Barn – spela Agent V, en person hjälper miniagenterna att lösa fallen.

”Agenterna” säsong 4 har premiär 2022 på SVT Play och SVT Barn. 

”Mini-agenterna” har premiär hösten 2022 på SVT Play och SVT Barn. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program