Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Yellow Bird planerar tv-serie baserad på Anders de la Mottes och Måns Nilssons Morden på Österlen

Yellow Bird har köpt rättigheterna till Måns Nilsson och Anders de la Mottes ”Morden på Österlen”. Nu planeras en tv-serie. Foto: Jeffery Richt/Forum

Produktionsbolaget Yellow Bird har köpt rättigheterna till Anders de la Mottes och Måns Nilssons ”Morden på Österlen”. Nu planeras en tv-serie. ”Vi har velat skapa Sveriges eget Midsomer”, säger Anders de la Motte. 

Anders de la Mottes och Måns Nilssons ”Morden på Österlen” planeras bli tv-serie efter att Yellow Bird köpt rättigheterna till romanserien. Första boken titeln ”Döden går på visning” och gavs ut i slutet av maj på bokförlaget Forum.

Ännu är inga manusförfattare kopplade till projektet. Producent för tv-serien är Daniel Gylling, som säger till Spoiler alert att man vill komma igång med arbetet och inspelningen så fort som möjligt. 

I en gemensam kommentar säger Gylling och Stefan Baron, vd på Yellow Bird: 

”Spänning och humor på underbart vackra Österlen. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Måns och Anders. Det är ett fantastiskt projekt och två fantastiska författare.”

Bokförlaget Forum beskriver ”Morden på Österlen” som en ”spännande och underhållande pusseldeckarserie på idylliska Österlen, där vackra miljöer och excentriska karaktärer möter ond bråd död.”

Om handlingen skriver man: ”När stjärnmäklaren Jessie Anderson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen dras den fyrkantige och aningen bufflige kommissarien Peter Vinston från Stockholm in i utredningen, trots att han egentligen bara är på besök i trakten. Till sin hjälp får han den lokala polisassistenten Tove Esping, oerfaren men ambitiös och vaken.”

Vidare: ”Kollegerna retar sig på varandra men formar en motvillig vänskap i jakten på sanningen. Bakom trädgårdshäckarna i de idylliska byarna på Skåneslätten lurar en mördare. Frågan är bara vem?”. 

I ett pressmeddelande från Forum säger Måns Nilsson: 

”Vi är synnerligen glada över samarbetet med Yellow Bird eftersom de alltid gör film och tv-produktioner av hög kvalitet, och för att de delar vår vision av hur våra historier och härliga karaktärer ska få liv på film och tv.”

Åsa Lindström, förläggare på Forum: 

 ”Sällan har jag jobbat med ett projekt som fått en mer flygande start än Anders och Måns Österlen-serie. Vi är så glada för det strålande mottagandet och jobbar redan på med den andra boken i serien. Det ska bli riktigt roligt att se Yellow Birds version av deras österlenska universum med alla färgstarka karaktärer och ljuvliga miljöer.”

Ännu finns inget premiärdatum, kanal eller streamingtjänst för tv-serien baserad på ”Morden i Österlen”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie