Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

The Dark Labs första nordiska dramaserie på Paramount Plus – premiär 20 augusti

”The Dark Labs” är Paramount Plus första nordiska originalproduktion. På rollistan finns Ida Engvoll, Arvin Kananian, Agnes Lindström Bolmgren och Christoffer Nordenrot. Serien har premiär 20 augusti. Foto: ViacomCBS

ViacomCBS bekräftar nu ”The Dark Labs”, Paramount Plus första nordiska dramaproduktion. Bakom serien står svenska duon Karl Thyselius och Thobias Hoffmén. På rollistan finns Ida Engvoll, Agnes Lindström Bolmgren, Christoffer Nordenrot och Disa Östrand. 

Det är i ett pressmeddelande som ViacomCBS bekräftar att man beställt en nordisk dramaproduktion för Paramount Plus. Serien, som fått titeln ”The Dark Labs”, har premiär 20 augusti och består av åtta kortfilmer som ”spänner över allt från drama och arthouse till action och komedi, allt i sci-fi-miljöer”.

Upphovsduon Karl Thyselius och Thobias Hoffmén står bakom serien, som spelats in i Sverige, USA och på Island. 

Karolina Stallwood, Senior Director Entertainment Nordics, ViacomCBS, säger i en kommentar: 

”Vi är glada över det här samarbetet och att vi nu kan presentera den här kreativa duons berättelser som Paramount+ original. ”The Dark Labs” är en unik och visuellt fantastisk serie, och vårt första nordiska dramaprojekt. Det är alltid kul att kunna vara en del av den här typen av spännande produktioner, speciellt när de kommer från vår egen marknad.”

På rollistan finns, bland andra, Ida Engvoll, Arvin Kananian, Agnes Lindström Bolmgren, Christoffer Nordenrot, Disa Östrand, Jimmy Lindström, Darri Ingolfsson, Evan Holtzman och Magnus Sundberg. 

”The Dark Labs” är en ny serie på Paramount Plus med premiär 20 augusti. Foto: ViacomCBS

ViacomCBS skriver att ”The Dark Labs” är en ”filosofisk kortformserie som tar upp ämnen som AI, brott och straff i framtiden och vad som händer när teleportering gått fel”. Avsnitten är mellan fem och 15 minuter långa. 

Karl Thyselius är showrunner för ”The Dark Labs”, och har även gjort pilotavsnittet ”Secret chord”. Thobias Hoffmén har skrivit och regisserat tre av seriens avsnitt.

Karl Thyselius i pressmeddelandet från ViacomCBS: 

”Det har varit helt underbart att se det här projektet utvecklas och att vi kunnat addera människor som Thobias som skrivit och regisserat tre av avsnitten. Och att sedan få jobba med Paramount Plus som har gett oss total kreativ frihet är bara fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få dela detta med vår publik.”

Paramount Plus första nordiska originalserie är ”Hunden Ib”, en serie som riktar sig till barn i förskoleåldern. 

”The Dark Labs” har premiär 20 augusti på Paramount Plus. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Paramount Plus