Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Zebrarummet på Viaplay – så blir serien med Skarsgård, Endre, Bratt

”Zebrarummet” är en ny originalserie på Viaplay med bland andra Edvin Endre, Alva Bratt och Valter Skarsgård. Serien är på åtta avsnitt och har premiär 22 augusti. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay

Edvin Endre, Valter Skarsgård, Alva Bratt och Aliette Opheim. Det är några av skådespelarna i ”Zebrarummet”, som nu har fått ett premiärdatum på Viaplay. 

Ett spänningsdrama om en internatskola för de priviligierade. 

Så beskrevs ”Zebrarummet” när NENT Group i november berättade att man beställt Henrik Schyfferts och Gustaf Skördemans serie. 

Nu meddelas att ”Zebrarummet” har premiär 22 augusti på Viaplay. 

Serien ska vara ”en berättelse om olika förutsättningar i livet, om kulturkrockar och maktspel, om vad människor är beredda att göra för att uppnå sina drömmar, och om hur strukturer i samhället reproduceras.”

Om handlingen: ”En ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, ett mysterium som omgärdas av kompakt tystnad från skolans privilegierade ungdomar. En bit från Tuna Kvarn ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt blir utpekad som källan till tragedin. Nu riktas omvärldens blickar mot skolorna, och när en mobilfilm från Tuna Kvarns förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier sätts oanade mekanismer i rörelse.”

På rollistan finns, bland andra, Edvin Endre, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz, Tiam Miladi, Wilma Lidén, Amanda Lindh, Adja Krook och Aviva Wrede.

Andrea Östlund är en av regissörerna bakom ”Zebrarummet”. I en kommentar säger hon: 

”Det absolut roligaste har varit att jobba med alla sjukt grymma unga skådespelare som satsat tusen procent i arbetet, inte minst de unga talanger jag inte träffat tidigare, som Tiam Miladi, Adja Krook och Alva Bratt. Jag tycker den här serien till stor del handlar om gränser för vad som är ett okej mänskligt beteende, och hur långt människor med makt och privilegier är beredda att flytta gränserna.”

”Zebrarummet” bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman. Michaela Hamilton är huvudförfattare, medan Erik Eger, Skördeman, Anna Platt och Fredrik Agetoft skrivit manus. Regisserar gör Andrea Östlund, Erik Eger och David Berron. 

Serien produceras av Jarowskij och Brommamamma i en samproduktion med Film i Väst. Banijay Rights har hand om den internationella distributionen. 

”Zebrarummet” har premiär 22 augusti på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier

Valter Skarsgård. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay

Tiam Miladi. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Maxwell Vaz. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Edvin Endre. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Aviva Wrede. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Amanda Lindh. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Alva Bratt. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay
Aliette Opheim. Foto: Marco Grizelj/Kristian Krän/Viaplay