Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Erik Ekstrand leder Världens värsta kungar – ny programserie i SVT med premiär hösten 2021

Erik Ekstrand är programledare för ”Världens värsta kungar”, en ny programserie med planerad premiär premiär 15 oktober i SVT Play och på SVT Barn. Foto: Olle Sporrong

SVT bekräftar nu ”Världens värsta kungar” ett nytt tv-program med Erik Ekstrand som programledare. ”Det känns väldigt roligt att kunna förena kunskapstörst med fascination för det lite extrema”, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn.

Ivan den förskräcklige, Henrik XIII, Karl IX och, naturligtvis, Caligula. Det är några av de kungar, kejsare och andra härskare som det ska berättas om i ”Världens värsta kungar”, en ny programserie på SVT med Erik Ekstrand som programledare. 

Tillsammans med två modiga försökskaniner ska Ekstrand ”hoppa in i historien, som det kan ha gått till, och återuppleva några av världshistoriens mest omtalade figurer. De har ett uppdrag: att överleva världens värsta kungar.”

Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, säger i en kommentar: 

”Det känns väldigt roligt att kunna förena kunskapstörst med fascination för det lite extrema. Även om vi skojar lite i den här serien finns ett allvar i botten. Extrema ledare som tillämpar icke-demokratiska metoder och bryter mot mänskliga rättigheter regerar fortfarande i vissa länder och i bästa fall kan den här serien ge insikt om vilka faktorer som kan vara grogrund till det. Man kan lätt få skrattet i halsen ibland.”

Isabelle Berglund har skrivit manus och regisserar ”Världens värsta kungar”. Bland övriga medverkande finns Joel Adolphson, Leif André och Happy Jankell.

”Världens värsta kungar” produceras av Delta studios med Sara Håkansson som producent. Produktionsbolaget har tidigare gjort ”Världens hemskaste sjukdomar” för SVT. 

”Världens värsta kungar” har planerad premiär 15 oktober i SVT Play och på SVT Barn.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie