SPOILER ALERT

Mia Skäringers Avig Maria till Netflix – premiär 17 juli

Mia Skäringers föreställning ”Avig Maria” har premiär 17 juli på Netflix. Foto: Karin Törnblom/TT

Netflix fortsätter samarbeta med Mia Skäringer. Nu bekräftas att showen ”Avig Maria” har premiär på streamingtjänsten 17 juli. ”Det är en mer komplex enkvinnoföreställning och en vemodig hyllning till alla människor som kämpar med sig själva och varandra”, säger Mia Skäringer i en kommentar. 

I slutet av maj förra året meddelade Netflix att man köpt rättigheterna till Mia Skäringers föreställning ”No More Fucks To Give”. 

Showen, som gjordes för första gången i november 2018, hade premiär på streamingtjänsten i mitten av juni 2020.

Nu, lite mer än ett år senare, bekräftar Netflix att man fortsätter samarbeta med Mia Skäringer. 

17 juli har ”Avig Maria” premiär hos streamingjätten. Föreställningen är en inspelad version av den show som Skäringer turnerade med 2015. ”Avig Maria…och sångerna jag gråtit till” sågs av fler än 60 000 besökare. 

I ett uttalande via Netflix säger Mia Skäringer: 

”Avig Maria, som nu för första gången visas på Netflix, är livmodern som gav näring till ”No More Fucks to Give”. Det är en mer komplex enkvinnoföreställning och en vemodig hyllning till alla människor som kämpar med sig själva och varandra. En något mera stillsam och eftertänksam föreställning om kärlek, rädslor, hälsostress, relationer och mänskliga tillkortakommanden. Självklart med gästspel av Tabita och Gulletussan.”

Mia Skäringer är även aktuell med boken ”Maria : en kvinnlig komikers dagbok – den lagrade sorgen” och spelar under våren in en ny säsong av ”Solsidan”. 

”Avig Maria” har premiär 17 juli på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier