Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Teaser till Kastanjemannen med David Dencik – premiär hösten 2021 på Netflix

”Kastanjemannen” har premiär hösten 2021 på Netflix. I huvudrollerna syns bland andra Danica Curcic och Mikkel Boe Følsgaard, medan David Dencik finns på rollistan. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann/Netflix

”Kastanjemannen” är en ny dansk originalserie på Netflix med David Dencik, Danica Curcic och Mikkel Boe Følsgaard på rollistan. Serien baseras på Søren Sveistrups roman och har premiär hösten 2021. Här är första teasern. 

I augusti 2019 meddelade Netflix att man beställt ”Kastanjemannen”, en serie baserad på Søren Sveistrups roman med samma titel. 

Boken och serien – båda har har engelska titeln ”The Chestnut man” – utspelas ”i en lugn förort till Köpenhamn, där polisen gör en fruktansvärd upptäckt en blåsig oktobermorgon.”

Sedan tidigare är det känt att bland andra David Dencik, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Iben Dorner och Lars Ranthe finns på rollistan. 

Övriga skådespelare i serien: Esben Dalgaard, Morten Brovn, Thomas Hwan, Signe Egholm, Jens Jørgen Spottag, Camilla Lau, Peder Thomas Pedersen, Marie-Lydie Melono Nokouda och Anders Hove. 

Samtidigt som Netflix nu delar med sig av en första teaser bekräftas även att serien har premiär under hösten 2021. 

Om handlingen: ”En ung kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats, hennes ena hand saknas och ovanför henne hänger en liten gestalt gjord av kastanjer.”

Vidare: ”Den ambitiösa unga kriminalaren Naia Thulin (Danica Curcic) tilldelas fallet tillsammans med sin nya partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). De upptäcker snart ett mystiskt bevis tillhörande kastanjemannen – bevis kopplat till en tjej, dottern till politikern Rosa Hartung (Iben Dorner), som försvann ett år tidigare och antogs vara död.”

”Kastanjemannen” är på sex avsnitt. Søren Sveistrup, Dorte Høgh, David Sandreuter och Mikkel Serup står som upphovspersoner till serien, medan Sveistrup, Høgh och Sandreuter har skrivit manus. Serup och Kasper Barfoed regisserar de sexa avsnitten. 

Søren Sveistrup är en av upphovsmännen till danska tv-serien ”Forbrydelsen”, som han också var huvudförfattare för. Han har även skrivit manus till ”Nikolaj og Julie”. ”Kastanjemannen” gavs ut i svensk översättning i januari 2019 på Albert Bonniers förlag. 

”Kastanjemannen” produceras av SAM Productions. Stine Meldgaard och Morten Kjems Hytten Juhl är producenter för serien, medan Sveistrup och Meta Louise Foldager Sørensen är dess exekutiva producenter. 

”Kastanjemannen” har premiär hösten 2021 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer