Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Hjerson med Johan Rheborg, Hanna Alström på TV4 och C More

Johan Rheborg och Hanna Alström spelar huvudrollerna i ”Hjerson”, den första tv-serien som är fritt baserad på Agatha Christies berättelser och mordmysterier. Foto: Johan Paulin/C More

”Hjerson” med Johan Rheborg och Hanna Alström har blivit med premiärdatum på TV4 och C More. På seriens rollista finns även Alida Moberg, Sanna Sundqvist, Jonas Malmsjö och Joel Spira. Här är två nya bilder. 

”Agatha Christies Hjerson” är första tv-serien som är fritt baserad på Agatha Christies berättelser och mordmysterier. 

I december bekräftade TV4 att Johan Rheborg och Hanna Alström spelar huvudrollerna.

Några månader senare, i april, tog serien hem prestigepriset MipDrama Buyers’ Coup de Coeur i Cannes. ”Hjerson” utsågs till vinnare bland tio serier, som alla bedömdes vara bland ”de mest efterlängtade kommande dramaserierna i produktion”.

Nu meddelas att ”Hjerson” har premiär 16 augusti på C More, medan serien börjar rulla 24 augusti i TV4. 

Väntar gör ”fyra klassiska whodunnit-mordfall” som ska sändas som fyra filmer om 88 minuter vardera och även finnas tillgängliga som en serie på åtta avsnitt.

När serien börjar har Sven Hjerson dragit sig tillbaka efter att ha varit med och löst några av Sveriges svåraste fall genom tiderna. Han lever nu ”långt utanför radarn” och har ”ett liv kantat av dagliga rutiner, vegansk kosthållning, dedikerat vinylsamlande och en helt oerhörd kärlek till skvaller.”

Mer om handlingen: ”Klara Sandberg är producent av reality-tv och lever sitt liv tillsammans med sambon Niklas och dottern Olivia. Hon har stagnerat i karriären och söker något nytt – blev det inte mer av livet än så här? Hon lyckas sälja in ett programupplägg med Hjerson som skulle kunna bli lösningen på alla hennes problem i livet. Problemet är bara att hon aldrig träffat Sven Hjerson…”. 

”Hjerson” har premiär 16 augusti på C More och 24 augusti i TV4. Foto: Johan Paulin/C More
När ”Hjerson” börjar lever Sven Hjerson, spelad av Johan Rheborg, ett liv ”kantat av dagliga rutiner, vegansk kosthållning, dedikerat vinylsamlande och en helt oerhörd kärlek till skvaller.” Foto: Johan Paulin/C More

Patrik Gyllström på BR•F är seriens upphovsman. Han har även skrivit manus med Björn Paqualin, Jakob Beckman, Martin Luuk och Aron Levander. För regi står Lisa James Larsson och Lisa Farzaneh.

På seriens rollista finns även, bland andra, David Fukamachi Regnfors, Alida Moberg, Peter Kanerva, Björn Andrésen, Evelyn Mok, Roshi Hoss, Peter Eggers, Livia Millhagen, Niklas Engdahl, Bengt Braskered, Sanna Sundqvist, Jonas Malmsjö, Siham Shurafa och Joel Spira.

”Agatha Christies Hjerson” produceras av Patrik Andersson och Ulf Synnerholm på BR•F för TV4 och C More i samproduktion med ZDF, Nadcon och Ålands landskapsregering samt i nära samarbete med ZDF Enterprises och Agatha Christie Ltd. Serien produceras med stöd av Nordisk Film & TV fond. 

”Agatha Christies Hjerson” har premiär 16 augusti på C More och 24 augusti i TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores serier