Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Partisan förnyas – säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay, så blir nya avsnitten

”Partisan” fortsätter och får säsong 2 på Viaplay med planerad premiär 2022. Amir Chamdin regisserar, medan Sofia Karemyr, Anna Björk, Ylvali Rurling, Linus Wahlgren, Emelie Garbers finns på rollistan. Foto: NENT Group

”Partisan” förnyas. NENT Group bekräftar nu att Amir Chamdins serie fortsätter och att säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay. Bland andra Sofia Karemyr, Anna Björk, Linus Wahlgren och Emelie Garbers finns på rollistan för de nya avsnitten. 

”Partisan” fortsätter. 

Efter framgångarna med seriens första säsong förnyar NENT Group serien med planen att säsong 2 ska ha premiär 2022 på Viaplay. 

Bland de skådespelare som redan bekräftats finns Sofia Karemyr, Anna Björk, Pelle Holmström, Ylvali Rurling, Linus Wahlgren, Emelie Garbers, Andreas Kundler och Thomas Holmin.

Handlingen i de nya avsnitten ska starta ”kort efter” första säsongsfinalen. NENT Group skriver: ”Efter en dödlig trafikolycka upptäcker polisen att olycksbilen har kopplingar till Jordnära. Polisens intresse för Jordnära blir ett nytt hot för Maud som kämpar för att rädda sin pappas livsverk.”

”Partisan” hade premiär i augusti förra året. Amir Chamdin och Fares Fares är upphovspersoner till serien. Chamdin regisserar säsong 2, som skrivs av Francesca Maraki, Sebastian Antonios Johansson och Pauline Wolff. 

I oktober förra året prisades första säsongen av ”Partisan” på tv-festivalen i Cannes. 

Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group: 

”Första säsongen av ”Partisan” golvade inte bara vår nordiska publik, utan tog även den internationella publiken med storm, det såg vi inte minst vid seriefestivalen i Cannes. Självklart ska den första nordiska vinnaren av Canneseries få en fortsättning, det är tydligt för oss att våra tittare inte har fått nog av Jordnära och allt som händer med dess minst sagt intressanta karaktärer.”

Amir Chamdin om att serien fortsätter: 

”Jag är väldigt glad över att få göra en till säsong av ”Partisan”. Intresset och uppmärksamheten runt serien har varit enorm både i Sverige och internationellt. Att vi nu fortsätter där vi slutade säsong 1 är därför given. Jordnära, den ekologiska communityn som vi älskar att hata, blir ännu en gång en central plats för handlingen.”

”Partisan” säsong 2 produceras av Warner Bros. Johanna Wennerberg är serien producent, medan Sara Askelöf är exekutiv producent. 

”Partisan” säsong 2 är på fem avsnitt och har premiär 2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier