Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Alexander Karim i storsatsningen The Swarm – sänds på Viaplay i Sverige

Alexander Karim gör en av rollerna i ”The Swarm”, en internationell serie som visas på Viaplay i Sverige och som baseras på Frank Schätzings roman med samma titel. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Alexander Karim gör en av rollerna i internationella satsningen ”The Swarm”. Serien baseras på Frank Schätzings roman och kommer visas på Viaplay i Sverige. 

Det var i februari förra året som NENT Group bekräftade att man hoppat på ”The Swarm”, en internationell storsatsning som beskrivs som en miljöthriller och baseras på Frank Schätzings roman med samma titel. 

Nu bekräftas flera av skådespelarna. I ensemblen finns Alexander Karim. Det är ännu oklart hur stor eller liten roll Karim har i serien. 

Alexander Karim var senast aktuell i ”Glaciär”, filmen i vilken han och Lena Endre gör rollerna. Karim har den senaste tiden även setts i ”LasseMajas detektivbyrå”, ”Advokaten”, ”We got this” och ”Tunn is”.

När det gäller internationella roller har Alexander Karim tidigare medverkat i ”Tyrant”. Han har även en av rollerna i ”The Box”, en Viaplay-serie med Anna Friel i huvudrollen och Peter Stormare på rollistan. 

Bland övriga namn på rollistan för ”The Swarm” finns bland andra Cécile de France, Krista Kosonen, Sharon Duncan-Brewster, Jack Greenlees, Lydia Wilson och Barbara Sukowa samt Takuya Kimura och Rosabell Laurenti, något som Hollywood Reporter var först att rapportera om. 

”The Swarm” har börjat spelas in i Italien och kommer senare flytta inspelningen till Belgien. 

I ett tidigare pressmeddelande har NENT Group beskrivit handlingen i ”The Swarm” som en berättelse ”om en av mänskligheternas största utmaningar”. 

Om handlingen: ”En grupp forskare får i uppdrag att undersöka varför havsdjur världen över har börjat bete sig märkligt. De upptäcker att havet hyser en mystisk kollektivintelligens som lider av effekterna från föroreningar, och har bestämt sig för att slå tillbaka.”

Bland seriens regissör finns Luke Watson, Barbara Eder och Philipp Stölzl. 

Exekutiv producent för ”The Swarm” är Frank Doelger, som tidigare jobbat med ”Game of thrones” och har även varit med och utvecklat serier som ”John Adams”, ”Rome” och ”The Frankenstein Chronicles”. 

Doelger och Schätzing har utvecklat serien, medan Steven Lally, Marissa Lestrade, Chris Lunt och Michel A. Walker har skrivit manus. 

”The Swarm” är en samproduktion mellan NENT Group, Italiens Rai Fiction, France Télévisions och Tysklands Intaglio Films samt ndF International Production.

”The Swarm” hade tidigare planerad premiär 2022. Det är i skrivande stund oklart om premiären flyttas, då inspelningen senarelagts som en följd av coronapandemin. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier på Viaplay