Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Heder får säsong 3 på Viaplay – premiär 2022, det ska nya avsnitten handla om

”Heder” med Julia Dufvenius, Eva Röse, Anja Lundqvist och Alexandra Rapaport får säsong 3 på Viaplay. De nya avsnitten har premiär 2022. Foto: Johnny Wohlin/NENT Group

”Heder” med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist förnyas. Säsong 3 har planerad premiär 2022 på Viaplay.  ”Vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en håll käften-säsong” säger Alexandra Rapaport. Det här ska ”Heder” säsong 3 handla om. 

”Heder” fortsätter. 

NENT Group bekräftar nu att man gett grönt ljus för en tredje säsong av serien.

De nya avsnitten ska spelas in i höst med planerad premiär 2022 på Viaplay. Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist fortsätter i huvudrollerna. Kvartetten är även exekutiva producenter för serien.

Joakim Eliasson är huvudregissör för säsong 3, medan Jimmy Lindgren är huvudförfattare och Katarina Ewers avsnittsförfattare.

Julia Dufvenius säger i ett uttalande: 

”Att få göra ytterligare en säsong av ”Heder” är ren glädje. Våra tittare motiverar oss att jobba hårdare än någonsin. Den respons vi fått har återigen satt eld på glöden. Säsong tre kommer att bli nervpåfrestande spännande och förfärande aktuell.”

Alexandra Rapaport, vars produktionsbolag Bigster även producerar ”Heder”, säger i en kommentar: 

”Jag är stolt över och förväntansfull inför vår tredje säsong, som kommer bli sjukt spännande. Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en håll käften-säsong”. 

”Heder” säsong 3 börjar 18 månader efter slutet av säsong 2. Ett ”omskakande terrorattentat” som är kopplad incels och incelrörelsen är berättelsens motor.

NENT Group skriver om handlingen: ”Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.”

Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group, konstaterar i ett uttalande att ”Heder” är en serie som ”verkligen gjort avtryck och känns skrämmande aktuell säsong efter säsong.” 

Filippa Wallestam fortsätter:

”Det jobbet kvinnorna gör både i serien och utanför behövs och därför känns det viktigt att kunna bjuda tittarna på ännu mer ”Heder”. Utan att avslöja för mycket kommer den tredje säsongen ha en mer nordisk prägel vilket känns mycket relevant.”

”Heder” säsong 3 produceras av Bigster med Calle Jansson och Mathias Gruffman som producenter. Serien distribueras globalt av Eccho Rights och har hittills sålts i 60 marknader. Samtidigt utvecklas fyra nyinspelningar. 

”Heder” säsong 3 har premiär 2022 på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier