Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Publik tillåts på Lotta på Liseberg – TV4:s back up-planer om läget förändras

”Lotta på Liseberg” har premiär 20 juni i TV4. Lotta Engberg är programledare, medan bland andra Lena Philipsson, Clara Klingenström och Sonja Aldén gästar den förlängda premiären som inleder årets direktsändningar. Foto: Peter Knutson/TV4

Ett glädjebesked för alla allsångsfantaster: 500 personer kommer få vara på plats under direktsändningarna av ”Lotta på Liseberg”. ”Vi har fortfarande back up-planer om läget förändras till det sämre”, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4. 

Lena Philipsson, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Myra Granberg, Rymdpojken och E-Type. Det är artisterna som står på scen i årets första och förlängda direktsändning av ”Lotta på Liseberg”. 

Därefter väntar ytterligare sju avsnitt, med gästartister som Dotter, Sven-Ingvars, Molly Hammar, Thomas Stenström, Gustaf & Viktor Norén samt Eric Saade, Newkid, GES, Charlotte Perrelli och Helen Sjöholm. 

Redan i mars kunde Spoiler alert berätta att premiären blir en extra lång direktsändning. Nu kommer nya glädjebesked för alla allsångsfantaster: 500 personer kommer få vara på plats på Liseberg under TV4:s sändningar. 

TV4 Media skriver att Liseberg ”har anpassat publikplatserna till Folkhälsomyndigheternas restriktioner för publikevenemang med sittande publik. Ingen ståpublik tillåts, men totalt blir det 500 sittplatser framför Stora Scenen.”

Jonathan Nordin är exekutiv producent för ”Lotta på Liseberg”: 

– Vi är oerhört glada över det här beskedet. Det är tillsammans med ansvariga myndigheter som Liseberg hittat ett sätt där vi på ett så säkert sätt som möjligt kan erbjuda publik att återigen sjunga med i ”Lotta på Liseberg”. 

Beskedet kommer efter att Liseberg tillsammans med ansvariga myndigheter utrett möjligheten att ha publik på plats. Om det inte hade gått igenom, vad fanns för reservplaner?

– Frågan har såklart diskuterats och vi har fortfarande back up-planer om läget förändras till det sämre. Förra sommaren genomförde vi en säsong helt utan publik så vårt produktionsteam har redan rutinen inne att skapa magisk musikunderhållning med de förutsättningar som ges.

Lotta Engberg har tidigare sagt i ett uttalande: 

”I år får vi njuta av underbar musik från både nya, spännande artister och folkkära favoriter. En perfekt mix med andra ord. Alla vi som jobbar med ”Lotta på Liseberg” längtar enormt mycket efter att få möta vår publik igen.”

”Lotta på Liseberg” drog igång 2004. Sedan 2009 sänds tv-programmet i TV4. Under årets åtta direktsändningar ackompanjeras Lotta Engberg av Lottaorkesten med kapellmästare Andreas Landegren. 

”Lotta på Liseberg” har premiär 20 juni i TV4. På grund av fotbolls-EM tar programmet sedan en paus och är tillbaka 5 juli för att därefter rulla på en gång i veckan. Säsongsavslutningen sänds 16 augusti. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program