SPOILER ALERT

Henrik Schyffert gör serie av Hans Koppels roman Vi i villa – premiär 2022 på discovery+

Hans Koppels roman ”Vi i villa” blir tv-serie med premiär 2022 på discovery+. Bakom serien står Maria Nygren, Henrik Schyffert och Tove Eriksen Hillblom. Producerar gör FLX. Foto: Johan Paulin/discovery+

Discovery Networks Sweden bekräftar nu en ny originalserie baserad på romanen ”Vi i villa” av Hans Koppel. Henrik Schyffert är huvudregissör, medan FLX producerar. Serien har premiär 2022 på discovery+. 

Hans Koppels ”Vi i villa” blir tv-serie. 

Discovery Networks Sweden bekräftar nu att man beställt en originalserie på sex avsnitt baserad på romanen. FLX producerar, medan Henrik Schyffert är huvudregissör. Inspelningen är planerad att börja under hösten med premiär 2022 på discovery+. 

I en kommentar säger Henrik Schyffert: 

”Jag läste ”Vi i villa” på en turnébuss 2015 och tänkte att det här är jag. Exakt så här komplicerat och jätteenkelt är det att vara jag. Livet är så här mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på samma gång…och det är EXAKT så här mycket tjafs om Adobe-uppdateringar och val av klinkers. Sedan dess har jag tänkt att den där boken skulle jag vilja filma. Nu får jag äntligen vara med och göra det.”

När Discovery Networks Sweden beskriver handlingen skriver man att seriens huvudperson är ”en man som har fått nog”. 

Vidare: ”Han avskyr meningslösa parmiddagar med samma jävla tjat om renoveringar, tv-serier, trätrallar i lärkträ och resplaner inför sportlov och sommarlov. Han avskyr idioter som ställer sig upp på 40-årsfester och håller tal på vers. Och folk som pratar om att nu blir det äntligen ljusare igen. Anders har fått nog.”

Mer: ”Den ständigt pågående vuxencharaden håller på att putta honom över gränsen till ett sammanbrott. Så för att lätta på trycket börjar Anders att trakassera sina grannar.”

Tove Eriksen Hillblom är huvudförfattare för serien, som hon skriver med Henrik Schyffert och Maria Nygren. John Nordling är avsnittsregissör, medan Lejla Bešić på FLX är seriens producent. 

Tove Eriksen Hillblom säger i en kommentar: 

”Jag har älskat den här boken sedan jag först läste den, prackat på den på folk genom åren. Förutom pricksäkerheten i att ringa in vår samtid, är den som ett lasersikte på hur flocken människa fungerar – det ständiga pejlandet av status, ängsligheten men också att känna sig helt ensam bland andra. Att befinna sig mitt i en pågående vuxenteater och undra ”är jag den enda som ser vad vi håller på med?”. Det är så djupt mänskligt, sorgligt och fruktansvärt kul samtidigt. Oerhört glad att vi fick skapa en serie av detta.”

Anne Appelberg, exekutiv producent för Discovery Networks Sweden: 

”Vi är mycket stolta och glada över att få möjligheten att få jobba med FLX och de bästa landet har att erbjuda när det kommer till dramakomedi med stor portion igenkänningshumor. Vi tror att publiken kommer älska och känna igen sig i den mycket träffsäkra skildringen av vardagskomiken som utspelar sig i många villakvarter.”

Henrik Schyffert är även aktuell med ”Zebrarummet”, en originalserie på Viaplay som beskrivs som ett spänningsdrama och utspelas på en internatskola. På rollistan finns, bland andra, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Alva Bratt och Edvin Endre. Schyffert och Gustaf Skördeman står för idéen till serien. 

Serien baserad på Hans Koppels – bakom pseudonymen finns författaren Petter Lidbeck – ”Vi i villa” har premiär 2022 på discovery+. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+