Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Snabba cash fortsätter på Netflix – säsong 2 med Evin Ahmad har premiär 2022

”Snabba cash” fortsätter på Netflix, som nu bekräftar att seriens andra säsong har premiär 2022. Foto: Netflix

”Snabba cash” fortsätter. Netflix bekräftar nu att den svenska originalserien förnyas och får en andra säsong som har premiär 2022. ”Det känns helt underbart att få fortsätta den här resan”, skriver Evin Ahmad i ett sms. 

”Snabba cash” med Evin Ahmad får en fortsättning.

Netflix har nu bekräftat att man beställt en ny säsong av den svenska originalserien. De nya avsnitten har planerad premiär 2022.

Evin Ahmad, som spelar rollfiguren Leya även i säsong 2, skriver i ett sms till Spoiler alert:

”Det känns helt underbart att få fortsätta den här resan och det ska bli spännande att se vad de kokat ihop för våra rollfigurer i manusrummet och det är så kul att det är så många som är glada för en säsong 2.”

Precis som med första säsongen kommer Oskar Söderlund att skriva manus och Jesper Ganslandt vara huvudregissör. Nicklas Wikström Nicastro är seriens producent.

”Snabba cash” säsong 2 produceras av SF Studios i samarbete med Strive Stories, produktionsbolaget som författaren Jens Lapidus och Nicklas Wikström Nicastro startade tidigare i år.

Jesper Ganslandt skriver i ett sms att det är ”ett nöje att få förtroendet från Netflix att fortsätta och att samarbeta med Oskar igen för att hitta en ny nivå för en svensk serie.”

Manusförfattaren Oskar Söderlund, även det i sms:  

”Arbetet med säsong 1 var ett otroligt roligt teamwork och att få återvända till våra rollfigurer och det team och skådespelare som arbetar med projektet känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt över säsong 1 men nu ska vi göra något ännu bättre.”

Det var i juni 2019 som Netflix meddelade att man beställt ”Snabba cash”. Första säsongen hade premiär 7 april.

Evin Ahmad spelar huvudrollen, medan bland andra Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri, Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz, Ayan Ahmed, Khalil Ghazal och Robin Nazari finns på rollistan.

Om handlingen i första säsongen skriver Netflix: ”När tech-entreprenören Leya startar sitt företag med hjälp av svarta pengar, får hon snart lära sig att genvägar till toppen kommer med ett högt pris.”

Vidare: ”Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.”

Ännu är inget känt om handlingen i ”Snabba cash” säsong 2. Seriens producent Nicklas Wikström Nicastro säger i ett pressmeddelande från SF Studios: 

”Jag är så tacksam att få möjlighet att fortsätta det fantastiska samarbetet tillsammans med Oskar och Jesper efter det vi uppnådde med den första säsongen. Jag är också glad över att göra detta tillsammans med vännerna på SF Studios och Netflix, som trott på och stöttat detta projekt ända sedan det starten.”

Tim King, EVP Production på SF Studios, och Susann Billberg Rydholm, Head of TV Drama på SF Studios, säger i ett gemensamt uttalande:

”Det är en ära att kunna producera en andra säsong av ”Snabba cash” för Netflix. Säsong 1 engagerade både den svenska och internationella publiken, och vi ser fram emot att fortsätta framgången under en andra säsong med talangerna som står bakom denna serie.”

”Snabba cash” säsong 2 har premiär 2022 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier