Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Therese Lindgren gör Dumpad – ny serie på discovery+ med premiär 2021

Therese Lindgren är upphovskvinna och har skrivit manus till ”Dumpad”, en ny serie på discovery+ med bland andra Nora Rios och Didi Cederström. ”Dumpad” har premiär 2021. Foto: Discovery Networks Sweden

Therese Lindgren gör en dramaserie för unga vuxna om psykisk ohälsa. Serien, som fått titeln ”Dumpad”, har premiär senare i år på discovery+. ”Den lyfter ett viktigt och engagerande ämne”, säger Therese Lindgren. 

Spoiler alert har nu fått bekräftat att influeraren och YouTube-profilen Therese Lindgren har skapat och skrivit en dramaserie som har premiär på Discovery+ senare i år. 

Serien, som fått titeln ”Dumpad”, handlar enligt en beskrivning om ”kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier”. 

Therese Lindgren är upphovskvinna till ”Dumpad”, och har skrivit manus med Ebba Stymne och Sofia Jupither. Den senare är även konceptuerande regissör för serien. Regisserar gör även Sophie Vukovic. 

I en kommentar säger Therese Lindgren: 

”Det här är så otroligt spännande och lite läskigt för jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter. Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat – psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor.”

Hittills är fyra namn bekräftade för rollistan: Didi Cederström, Nora Rios, Arman Fanni och Daniela Rathana. Warner Bros. ITVP producerar ”Dumpad”, som har börjat spelas in.

Niklas Vargö är exekutiv producent för serien på Discovery Networks Sweden: 

”I ett samtal med Therese föddes en idé om att skapa en dramaserie för unga vuxna i ett ämne som engagerar. Och med Thereses djupa kunskap samt egna erfarenheter inom området har vi möjlighet att skapa ett angeläget drama som verkligen når ut till målgruppen. Det är en ynnest att få skapa denna serie tillsammans med Therese, Warner och en så fin cast

Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden, säger i ett uttalande: 

”I början av året lanserade vi discovery+ och är redan en av de främsta globala streamingtjänsterna. Vi fortsätter att stärka vår nordiska position genom unika samarbeten med Sveriges absolut starkast lysande stjärnor och kreatörer. Det känns kort och gott fantastiskt att få möjligheten att få kliva in i den här dramasatsningen tillsammans med Therese Lindgren, en kreatör vi länge beundrat, tillsammans med vännerna på Warner, och samtidigt få möjligheten att lyfta ett ämne som är mer aktuellt och viktigt än någonsin.”

”Dumpad” har premiär på discovery+ 2021. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på discovery+